Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

“Râmaru” patrupedelor.

 

Dacă, înainte de 1989, România s-a confruntat cu un Râmaru care omora oameni, se pare că şi astăzi avem „Râmari” care ucid patrupede (câini şi pisici). Unul dintre ei, se pare,  se numeşte Pandele Alexandru, din str. Belgrad nr.9, sect.1, Bucureşti.  Acest individ, de ani de zile, se pare că împuşcă pisici şi câini, indiferent dacă aceştia au stăpân, cel puţin aşa au declarat mai multe persoane printre care şi medicul de la cabinetul veterinar din zonă. De un astfel de eveniment neplăcut, de o cruzime neimaginabilă pentru un om normal, a avut parte şi actriţa Daniela Răduică. Respectiv, duminică 25.11.2012, a găsit împuşcaţi cei doi câini comunitari pe care îi deţine la domiciliul din str. Belgrad, unul din câini decedase iar celălalt era în stare gravă. FPAM a fost contactată, prin preşedintele de onoare Marius Marinescu, care s-a deplasat împreună cu Daniela Răduică la comandantul Poliţiei sect.1 dl. Ştefan Frunzeanu. Domnia sa a constituit o echipă de intervenţie, formată din patru poliţişti, care s-a deplasat la faţa locului au luat cei doi câini pe care i-au dus la Facultatea de Medicină Veterinară în vederea examenului de specialitate privind, cauza morţii câinelui decedat şi extragerea alicelor (bile metalice) din corpul acestuia precum şi a căţeluşei rănite. Căteluşei rănite i s-a acordat şi asistenţă  veterinară de specialitate de urgenţă pentru salvarea vieţii acesteia. S-a efectuat extragerea alicelor din cele două corpuri de animale,  pentru a se verifica arma din care au provenit. Dl. Marinescu a discutat cu comandantul secţiei de poliţie şi, marţi 28.11.2012, care l-a informat de stadiul anchetei şi anume:

Numitului Pandele Alexandru i s-a întocmit un dosar penal, i-au fost ridicate cele trei arme, în vederea cercetărilor. Acesta declarase iniţial că are două arme dar poliţia a constatat că el deţine trei arme neletale, dar care în anumite situaţii acestea fiind destul de periculoase, aşa cum am şi văzut în acest caz.

Pandele Alexandru este acuzat, pe de o parte, de încălcarea legii regimului armelor şi muniţiilor, neavând voie să tragă în localitate, pedeapsa fiind de până la un an iar pe de altă parte şi de încălcarea legii 9/2008, privind protecţia animalelor, care pedepseşte astfel de fapte cu închisoare de până la 3 ani.

Poliţia verifică, dacă nu au mai fost comise şi alte infracţiuni, fiindcă s-ar putea să fi pătruns fără drept pe cealaltă proprietate şi atunci va fi pedepsit şi din acest punct de vedere şi, dacă şi celelalte animale (câini şi pisici) împuşcate dealungul timpului, tratate la cabinetul veterinar din zonă n-au fost victimele aceluiaşi individ pentru că atunci faptele sunt agravante. Din punctul nostru de vedere, acest individ este un real pericol public, acţiunilor lui iresponsabile putând cădea victime chiar oameni. Dl. Marinescu a discutat şi cu chestorul Lucian Guran de la Ministerul de Interne căruia i-a solicitat ca ancheta să se desfăşoare cu celeritate şi să fie aplicată legea. Acest caz poate fi un precedent pentru cei care nu au înţeles că prin încălcarea legilor, în ceea ce priveşte cruzimea faţă de animale, vor trebui să răspundă cu libertatea.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply


Hit Counter provided by Skylight