Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

La Zoo Bucov-Ploieşti, un struţ s-a izbit cu capul de pereţi până a murit, stresat de vanatori”

Animalele, indiferent de specie şi rasă, sunt fiinţe sensibile, cu sentimente şi reacţii asemeni oamenilor. 
 
      Evenimentul de la Ploieşti, în care vânătorii au tras în pădurea de lângă Grădina Zoologică şi în urma căruia un struţ s-a dat cu capul de pereţi până a murit datorită fricii teribile şi a stresului extrem de ridicat, precum şi a tulburării de comportament suferite de toate celelalte animale care au auzit împuşcăturile, demonstrează foarte clar sensibilitatea foarte mare pe care o au toate animalele la auzul zgomotului de armă, zgomot ce le induce traume, extrem de puternice, psihice şi emoţionale, ce pot determina decesul acestora! 
 
    Lângă această Grădină Zoologică se află şi Adăpostul de câini de la Bucov Ploieşti. Acelaşi traume psihio-emotionale, ce induc o frică teribilă şi groază în faţa morţii, sunt resimţite şi de câinii din adăpost care aud sunetul împuşcăturilor. Este deja ştiut că în orase, cand sunt detonate toate acele pocnitori artizanale, animalele în general intră într-o panica furibundă schelălăind şi ascunzându-se cât mai bine în locuri strâmte şi cât de cât sigure. Stăpânii animalelor de companie,  ştiu foarte bine cum acestea încearcă să intre în casa şi să se ascundă sub pat sau locuri greu accesibile, atunci când sunt artificii detonate de oameni sau fulgere naturale. 
 
    În acest context considerăm iresponsabil şi inuman, să se creeze acest stres gratuit cauzator de moarte, în unele cazuri, făcut cu bună ştiinţă de unele persoane, precum vânătorii sau alte persoane iresponsabile, neglijând sensibilitatea emoţională şi psihică a altor  specii prin nerespectarea legilor în vigoare şi a necesităţilor reale care contribuie la bunăstarea şi siguranţa vieţii animalelor. 
 
    Considerăm la fel de criminal acest act care s-a petrecut în cazul vânătorii de la Ploieşti, atât faţă de animale aflate în captivitatea atât la Grădina Zoologică cât şi câinii din adăpostul public aflat în apropiere şi, deasemeni, faţă de toate celelalte animale şi specii care se aflau în pădure sau aproape de locul evenimentului. Faşă de toate aceste creaturi, extrem de sensibile, care simt energia morţii în tot ceea ce poate să o provoace, există o responsabilitate imensă din partea oamenilor, specia cea mai evoluată de pe planetă, prin responsabilizarea, asumarea şi stoparea efectelor nocive ale acţiunilor umane. strut bucov
 
    Un caz similar, s-a petrecut în perioada de calamitate a lui februarie 2012, când la 200 de metri de adăpostul de câini de la Lehliu, vânătorii au deschis focul chiar asupra câinilor care erau salvaţi de voluntarii veniţi să deszăpezească câinii prinşi sub zăpadă. Au fost puse în pericol atât vieţile oamenilor, care se aflau acolo pentru a salva animalele de la moartea prin asfixiere, cât şi vieţile câinilor salvaţi deja cu eforturi imense. În urma plângerii penale adresate de noi Parchetului de pe lângă Judecatoria Lehliu-Gară, jud. Calaraşi, în dosarul nr. 450/P/2012, în România 2012, vânătorii au fost găsiţi…. nevinovaţi.
 
  Sperăm ca acest tragic accident petrecut zilele acestea, să limiteze crimele oamenilor care-şi spun vânători – ucigaşi cu sânge rece ale prăzilor nevinovate şi care nu se pot apăra, decât tot prin oameni şi lege.
 
  Scris de Alina Ciobanu Berteanu
Be Sociable, Share!

Leave a Reply


Hit Counter provided by Skylight