Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

Cățelușa mutilată este pe masa de operație.

Un apel făcut miercuri către Vier Pfoten a arătat o imagine cruntă a României, una în care oamenii uită să fie umani. O cățelușă a fost mutilată în Capitală, în zona Calea Griviței. I-a fost tăiat maxilarul. Durerea ei nu o poate explica nimeni. Chiar și cu botul tăiat și lăsată să se chinuie, cățelușa a dat din coadă fericită când au sosit salvatorii ei. Atunci singura variantă pentru ea ar fi fost eutanasia. Anca Tomescu,  coordonator proiect animale fără stăpân la Vier Pfoten, și medicii veterinari de la Ortovet au spus NU eutanasiei. Așa că vineri, la ora 17.30, blănoasa, numită Grivița, intră în operație. DC News este alături de medicii care o vor opera și vă transmite în timp real fiecare moment. 

Material realizat de Roxana Covrig și Andrei Moisoiu

“Medicii au observat că maxilarul superior a fost secționat în totalitate, iar mandibula a fost fracturată partial. În cursul zilei de astăzi, animalul va fi operat de medicii Vier Pfoten, în colaborare cu medicii de la cabinetul Ortovet, care vor curăța plaga și vor repoziționa oasele fracturate. Cățelușa, botezată Grivița după numele străzii pe care a fost găsită, este în continuare foarte blândă și se bucură de fiecare dată când este mângâiată. Vă vom ține la curent cu evoluția stării ei. Mulțumim colegilor de la Laboratorul de Radiologie 4 Vet pentru colaborarea pro-bono cu Vier Pfoten în acest caz, dar și în alte situații care implică salvarea unor animale în dificultate”, au scris cei de la Vier Pfoten.

Imagine șocantă. Cum a fost mutilat un maidanez din Capitală

Este un moment emotionant și dureros, în care cei mai buni medici veterinari și cei mai sufletiști spun DA pentru viață și NU pentru eutanasie. Să fim toți alături de medicii de la Vier Pfoten și Ortovet. Ulterior, vom adăuga galerie foto și video din timpul operației.

Aceasta este doar prima operație, pentru repoziționarea oaselor fracturate ale mandibulei. Urmează o a doua operație, la maxilarul superior, care a fost secționat în totalitate.

17:28– Cățelușa Grivița este pregătită pentru operație. Medicii de la Vier Pfoten au ajuns la clinica Ortovet. În aproximativ 10 minute începe operația.

17.50– Blănoasa Grivița încă nu a intrat încă în operație. Un alt cățeluș este acum în operație. Deșii medicii au aproximat că acesta va ieși în jurul orei 17.40, el este încă pe masa de operație. După el, urmează cățelușa.

17.59– Cățelușa este pregătită pentru operație. O anesteziază.

18:16– Cățelușa a fost adormită, este în sală. Operația este aproape de a începe.

18:40– Operația a început. Medicii mediază fractura de mandibulă.

18:58– Operația decurge bine. Medicul veterinar folosește o mașină electrică cu ajutorul căreia găurește mandibula. Prin găurile făcute trece o sârmă, cu ajutorul căreia va fi fixată mandibula.

19:18– Cățelușa Grivița era pe punctul de a se trezi în timpul operației. Medicii au sesizat la timp și operația decurge normal.

19:27– Medicii au explicat că Grivița urma să se trezească pentru că îi ieșise tubul din gât. Acel tub se lega de bot, pentru a nu ieși. Însă, cum blănoasa cățelușă tocmai pentru că nu mai are bot este în operație, tubul a ieșit. Acum este în regulă, continuă operația.

 

Sursa: http://www.dcnews.ro/2013/10/catelusa-mutilata-intra-in-operatie-dc-news-transmite-live-text/

Be Sociable, Share!

Hit Counter provided by Skylight