Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

USL s-a angajat în 2011 că militează împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân – FOTO, VIDEO.

de Andi Manciu – Mediafax

USL s-a angajat în decembrie 2011, prin semnăturile lui Victor Ponta şi Daniel Constantin, să militeze împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân, prin încheierea unui acord cu Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, a declarat joi fondatorul FPAM, Marius Marinescu.

USL s-a angajat în 2011 că militează împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (FPAM), Marius Marinescu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că protocolul a fost semnat în decembrie 2011 pentru “rezolvarea unor probleme privitoare la animale şi mediu”.

VEZI AICI PROTOCOLUL

Marinescu a precizat că documentul prevedea implementarea în legislaţia românească a mai multor convenţii şi tratate, fiind totodată menţionat că se va milita împotriva eutanasierii, deoarece la acel moment în Parlament exista un proiect de lege susţinut de PDL care prevedea eutanasierea câinilor fără stăpân.

În urma consultărilor cu Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, Uniunea Social-Liberală va depune, în Parlamentul României, în sesiunea legislativă de la începutul anului 2012, o iniţiativă legislativă care să impună normele europene în ceea ce priveşte gestionarea câinilor comunitari, prin interzicerea eutanasierii“, se precizează în protocolul de colaborare citat de Marinescu.

Protocolul între USL şi Federaţie este valabil până în 2020.

USL se angaja să respecte Convenţia europeană a drepturilor animalelor şi să nu introducă eutanasierea în masă. (…) USL trebuie să-şi respecte decizia. O să rupem protocolul dacă USL va vota eutanasiere şi să atacăm această ordonanţă de urgenţă la Curtea Constituţională“, a mai declarat Marinescu.

Protocolul a fost semnat în 21 decembrie 2011. Cu acea ocazie, liderul PSD Victor Ponta a primit un cadou inedit din partea Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, respectiv o căţeluşă neagră, “Norocica”, de şase luni, care purta o fundă roşie şi fes de Moş Crăciun, el spunând că, în 2012, îi va amenaja un loc al ei la Palatul Victoria.

Şi preşedintele PC, Daniel Constantin, a primit în dar atunci un căţeluş, “Norocel”, acesta fiind, însă, alb cu negru şi purtând la gât un tricolor.

Liderul PNL, Crin Antonescu, nu a participat la semnarea protocolului.

 

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/usl-s-a-angajat-in-2011-ca-militeaza-impotriva-eutanasierii-cainilor-fara-stapan-foto-video-11295723

Be Sociable, Share!

Hit Counter provided by Skylight