Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

Când tu nu-ţi respecţi promisiunile nu te aştepta ca alţii să le respecte.

Featured Video Play Icon

România are patru mari probleme.
1. Câinii fără stăpân;
2. Roşia Montană;
3. Gazele de şist
4. Justiţia;

În scopul realizării acestor obiective USL a încheiat o serie de protocoale.

Unul dintre acestea a fost şi protocolul încheiat între USL şi FPAM în data de 21 decembrie 2011. Protocolul a fost încheiat în perioada când USL se afla în opoziţie ca reacţie la proiectul de modificare a OUG 155/2001 de către PDL.  Protocolul a fost încheiat după ce, în nenumăratele luări de cuvânt de la tribuna Parlamentului, aceştia au mimat indignarea privind eutanasierea câinilor fără stăpân.

Unul dintre puncte, poate şi cel mai important, este cel care arăta faptul că: “În urma consultărilor cu FPAM, USL va depune, în Parlamentul României, în sesiunea legislativă de la începutul anului 2012, o iniţiativă legislativă care să impună normele europene în ceea ce priveşte gestionarea câinilor comunitari, prin interzicerea eutanasierii.”  

Mulţi dintre dumneavoastră vă mai amintiţi cum liderii celor trei partide, ce formează USL,  au luat cuvântul şi au promis respectarea cu stricteţe a acestui protocol, în prezenţa unui număr impresionant de persoane dintre care foarte multe personalităţi marcante ale României. Faptul că USL a uitat promisiunile făcute, în scop electoral, considerăm noi, nu este o noutate văzând situaţia actuală.

Problema este că a minţit cu neruşinare cele peste 300 de personalităţi printre care, Florin Piersic, Radu Beligan, Gheorghe Zamfir, Mirabela Dauer, Mihai Constantinescu, Irina Loghin, etc mulţi dintre aceştia participând la campaniile electorale ale reprezentanţilor USL din diferite zone, lăsând la o parte faptul că a minţit peste 2 milioane de iubitori de animale. Au uitat că au ajuns la putere asigurând iubitorii de animale că măsurile pe care le vor lua în problema câinilor fără stăpân nu va viza eutanasierea în masă a acestora. Speculând un accident, larg mediatizat de televiziunile unor politicieni interesaţi, a crezut că va “creşte în sondaje”. Nimic mai fals, ţinând cont de faptul că, în acest moment, USL este într-o scădere constantă în sondaje. 

Faptul că a minţit atâţia iubitori de animale, printre care şi peste 300 de personalităţi ale României, nu este o problema ţinând cont de faptul că ne mint şi în cazul Roşia Montană şi Exploatarea gazelor de şist. 

În luarea deciziei politice de UCIDERE în masă a câinilor fără stăpân USL a ignorat Convenţii europene, Rezoluţii, Raportul OMS, petiţii şi recomandării ale statelor membre ale UE precum şi alte state, printre care Germania, Franţa, Olanda, Anglia, Belgia, Finlanda, Norvegia, Italia, etc arătând că USL este stat în stat.

manifestatii europa

http://www.animalwelfareintergroup.eu/2013/10/08/stray-dogs-romania-third-appeal-romanian-president/

USL a legiferat UCIDEREA în masă a câinilor pentru a da satisfacţie baronilor locali, a scoate din culpă primarii penali, a acoperii ilegalităţile comise de către aceştia şi cruzimea faţă de animale nesancţionată de către nicio instituţie cu atribuţii şi competenţe (poliţie, parchete şi instanţe de judecată) până în momentul de faţă. 

Nimeni nu uită că şi OUG 155/2001 a fost elaborată de Guvernul PSD-ist condus de Adrian Năstase.

În Australia aligatorii ucid oameni iar autorităţile nu ucid aligatorii.

Un alt punct din protocol care a fost încălcat este şi: “USL şi FPAM vor monitoriza activitatea Executivului, astfel încât să oprească şi să prevină măsurile abuzive luate de autorităţi, precum şi încălcarea legislaţiei române, a reglementărilor comunitare şi a Tratatelor şi Convenţiilor europene şi mondiale cu privire la protecţia mediului şi animalelor“.

Raportul pe justiţie arată, dacă mai era necesar, că România nu este un stat de drept.

Facem referire şi la CCR care a răspuns politic şi a ignorat inclusiv Constituţia precum şi propria decizie nr.1/2012, în cazul legii privind “masacrarea câinilor” din România.  Răspunsul sarcastic al preşedintelui CCR, Augustin Zegrean “am fost muşcat de o oaie”  demonstrează ce fel de persoane sunt puse în aceste funcţii, atunci când decizia este una de interes major. Astfel de persoane nu au respect nici măcar faţă de Constituţia pe care trebuie să o respecte. Nici măcar nu au citit cu atenţie sesizarea să vadă ce conţine, iar pronunţarea, se pare, a fost una politică şi nu constituţională. 

USL este indignat de faptul că nu este respectat protocolul de coabitare, protocolul strategic la nivel internaţional dar şi de subrezitatea protocolului încheiat între PSD, PNL şi  PC.

USL acuză UE, implicit statele membre, că nu respectă anumite protocoale, acorduri, etc “strategice” uitând să spună că el este cel care încalcă cu neruşinare acordurile încheiate.

Şi… EUROPA s-a pronunţat: ROMÂNIA, ADIO SCHENGEN!

Be Sociable, Share!

Hit Counter provided by Skylight