Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

Printre manipulări şi dăruiri

Autor: Mihnea Columbeanu (Pitbull) – regizor

Aşa cum am arătat în articolul anterior, în aceste zile ne-a vizitat prietenul nostru (şi, mai ales, al animalelor) italian Giovanni Porta, cunoscut după greva foamei susţinută în faţa Ambasadei României timp de cincisprezece zile, pentru a sprijini cauza câinilor fără stăpân din ţara noastră.

În data de 4 decembrie, 2013, cu ocazia conferinţei de la Primăria Municipiului Bucureşti, am aflat că grupările extremiste de tip I.R.E.C. puneau la cale un miting prin care să ceară accelerarea exterminării câinilor comunitari, în ziua de sâmbătă, 7 decembrie, la Palatul Victoria. Imediat, am programat propria noastră demonstraţie, întru apărarea vieţii, pentru aceeaşi zi, la orele 16:00, în Piaţa Universităţii. Totodată, am răspuns astfel şi dorinţei lui Giovanni Porta de a cunoaşte cât mai mulţi dintre iubitorii români de animale.

Astfel, sâmbătă la orele 11:00, în faţa clădirii guvernului s-au adunat… nu “nenumăraţi”, căci au fost foarte uşor de numărat… vreo cincisprezece fanatici, la instigarea notoriei dezaxate Ana Muiţă, în frunte cu iresponsabila familie Ang-Hell (care a prostituat memoria propriului copil ucis de rotweilleri nesupravegheaţi, în schimbul unor sume fabuloase de la posturile TV aservite puterii), pentru a zbiera cerând moartea maidanezilor (nota bene: în Postul Crăciunului!). Numărul lor infim n-a descurajat televiziunile vândute, ca I-Realitatea TV şi Antena3, care veniseră, cu căţel cu purcel, să le facă propagandă, astfel că, în aceeaşi după-amiază, s-au difuzat pe posturi imagini cu… câteva zeci de isterici, în tricouri – că erau vechi din septembrie! (Pretextul: bătea vântul şi n-au putut filma, da’ s-au descurcat – exact ca în iarna lui 1990, când TVR, sub pretextul că “era ceaţă”, a refuzat să transmită o demonstraţie masivă de protest desfăşurată într-o zi senină şi cu soare.)

Dacă tot am ajuns aici, merită să analizăm câteva detalii:

Este adevărat că, uneori, survin cazuri de copii agresaţi de maidanezi (evident, este o proporţie infimă faţă de cifrele vehiculate oficial – privind atât copiii, cât si adulţii). La fel de adevărat este că, în realitate, nu a existat nici un deces cauzat de câinii comunitari – situaţia exactă fiind următoarea:

– japonezul mort de infarct, căzând peste un câine care, speriindu-se, l-a muşcat;

– femeia ucisă de câţiva câini de rasă comună, cu stăpân, care intrase pe o cale de acces dosnică în incinta instituţiei care adoptase câinii;

– copilul din judeţul Suceava, omorât de câini de rasă comună cu stăpân, nesupravegheaţi, care ieşiseră din curte;

– Ionuţ Anghel, muşcat mortal de rotweillerii de la “restaurantul turcului”, imediat luaţi cu un jeep şi duşi într-un loc necunoscut.

Comparativ cu aceste câteva cazuri, statisticile arată că, anual, se înregistrează:

–   60.000 de copii déjà instituţionalizaţi;

–   2.000 de abandonuri de copii.

Nu mai vorbim de copiii ucişi sau schilodiţi în accidentele de circulaţie, din vina adulţilor (şoferi iresponsabili sau părinţi care nu-i supraveghează şi/sau nu-i instruiesc corect), copiii asasinaţi, omorâti din culpă sau maltrataţi grav de propriii părinţi denatureţi, sau de alţi adulţi din anturajul familiei, inclusiv violaţi, adeseori, sau împinşi pe calea prostituţiei infantile. Evident, în majoritatea covârşitoare a acestor cazuri, traumele fizice şi/sau psihice sunt iremediabile, mulţi dintre copiii abandonaţi degenerând pe calea prostituţiei si a crimei.

Desigur, nimic din toată această realitate, incomparabil mai gravâ şi mai prezentă decât problema incidentelor dintre câini şi copii, nu se regăseşte în activitatea unor bande ca I.R.E.C. – din simplul motiv că puţin le pasă de copii, de adulţi, de oameni în general. De fapt, adunătura respectivă este plăsmuită şi finanţată de mafia tentaculară a primarilor şi a politicienilor, pentru a contribui la prosperitatea “afacerii maidanezul”. Nu e de mirare, aşadar, că mass-media, la rândul lor implicate în toată manevra, le fac o propagandă deşănţată acestor sceleraţi.

Cu totul altfel au stat lucrurile după-amiază, în Piaţa Universităţii. Acolo, n-a călcat nici picior de reporter, pentru a-i filma pe cei peste o sută de iubitori ai animalelor veniţi, cu multă dăruire, la manifestaţie. În acelaşi timp, vis-à-vis, în scuarul de la Arhitectură, un număr similar de demonstranţi protestau împotriva recentelor abuzuri de la Pungeşti, săvârşite asupra ţăranilor cărora li se violează proprietăţile pentru a începe exploatarea prin fracturare hidraulică. Între cele două grupuri de manifestanţi au avut loc consultări, stabilindu-se ca, după încheierea mitingului nostru, să ne alăturăm lor. Întrucât jandarmii au început să ia măsuri preventive, deplasarea s-a efectuat în grupuri răzleţe – şi, în cele din urmă, forţele s-au unit.

Printre participanţii la mitingul nostru s-au numărat personalităţi cum ar fi Kuki Bărbuceanu, Sorina Hanea, Elisabeta Badea, Antonia Dragomir, “Stegarul Dac” Cezar Avrămuţă, precum şi senatorul Marius Marinescu.

Acesta din urmă a discutat cu Giovanni Porta şi a lansat un mesaj cu sensul de a se insista pe lângă autorităţile Uniunii Europeane (care deja se cam lămuriseră privind situaţia de la noi, în urma vizitei de miercuri a celor doi europarlamentari) să ia măsuri drastice spre a împiedica genocidul câinilor – şi anume: urgentarea promovării Rezoluţiei din 2012 la statului de Directivă Europeană, cu sensul de a interzice în toate ţările Uniunii “euthanasia de confort” (termen neoficial care desemnează euthanasierea animalelor sănătoase, sub pretexte de ordin social; după cum ştim, euthanasia constituie, prin definiţie, un act medical de sacrificare a pacienţilor irecuperabili, pentru a-i cruţa de suferinţe). Giovanni Porta ne-a asigurat că va întreprinde toate demersurile care-i stau în putere. Merită să amintim şi că, la un moment dat, mulţimea l-a salutat pe vizitator scandând distihul (compus cu ajutorul Antoniei Dragomir): “Porta Giovanni / Lotta per i cani!”

De asemenea, Marius Marinescu a mai anunţat şi că, de îndată ce se vor aproba normele metodologice ale infamei “Legi Ionuţ” (care, incidental, o fac şi mai criminală decât este, încălcându-i până şi unele dintre prevederile rezonabile), acestea vor fi atacate în justiţie, urmând ca punerea în aplicare a fărădelegii să se amâne până la găsirea definitivă a unei soluţii legitime, raţionale şi umane – cea pe care o cunoaştem cu toţii: un sistem de prevenire a înmulţirii câinilor pe străzi, acţionând asupra principalei lor surse (şi anume, câinii cu stăpân), prin recensământ, microcipare, sterilizare (alternativ cu responsabilizarea privind soarta puilor, în cazul câinilor menţinuţi fertili la solicitarea stăpânilor), pedepsirea penală a abandonurilor, etc. – eliminând atât ridicarea din spaţiul public a câinilor paşnici (care duce la suprapopularea adăposturilor, unde oricum condiţiile sunt de cele mai multe ori incalificabile), cât şi maltratarea acestora prin orice mijloace, inclusiv ucidere brutală sau “euthanasie de confort”, în spiritul Legii 9/2008, cunoscută şi ca Legea Marinescu.

Be Sociable, Share!

Hit Counter provided by Skylight