Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

Afacerea maidanezul – escroacele de pe internet

Featured Video Play Icon

Motto: „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană!” (filmul „Filantropica”)

Autor: Marius Albin Marinescu
Sursa:http://www.justitiarul.ro/afacerea-maidanezul-escroacele-de-pe-internet/   CITESTE ARTICOL ACTUALIZAT

Când am început să militez pentru cauza câinilor fără stăpân – total dezinteresat şi punând revista „Justiţiarul”, pe care o conduc, „la bătaie”! –, credeam sincer că toată lumea care se agită pe reţelele de socializare împotriva eutanasierii o făcea din aceleași motive ca şi mine. Dar, pe parcurs, când am văzut câţi ticăloși s-au îmbogăţit speculând tragedia unor biete animale nevinovate şi cum unele astfel de persoane, care-şi „smulgeau parul din cap” de mila maidanezilor, în paralel îi trimeteau premeditat la masacru şi moarte sigură, ca sa scoată bani, cât mai mulţi bani, m-am îngrozit! Vorbesc foarte serios. Am dat de mulţi ticăloși si bandiţi la viaţa mea, fiindcă m-am ocupat de ei ca ziarist de investigaţii, dar numai la afaceri cu câini vagabonzi nu mă gândisem. Femei cu studii superioare şi-au întrerupt orice activitate, deoarece au descoperit că se pot îmbogăţi ușor din cerşitul banilor pe internet sau din exterminarea şi suferinţa bieţilor câini ai nimănui. Da, ştiam de lupte cu câini, ştiam de zoofili, dar să faci afaceri internaţionale cu câini fără stăpân, asta nu-mi trecuse vreodată prin cap!

Iniţial scrisesem despre cazul „Daria Apolţan”, o escroacă ordinară din comuna Şugag, judeţul Alba, pe care o descoperisem personal, demonstrând incontestabil că nu are cei peste 60 de maidanezi pentru care cerşea pe Facebook. După apariţia articolului intitulat „Afacerea maidanezul: Daria Apolţan, escroaca de pe Facebook” (http://www.justitiarul.ro/afacerea-maidanezul-daria-apoltan-escroaca-de-pe-facebook/ ) puţine au fost persoanele care mi-au mulţumit pentru dezvăluirile făcute. Până şi o parte dintre victimele escroacei au preferat tăcerea – bănuiesc că le-a fost ruşine de propria naivitate! – deşi datorită demersurilor mele jurnalistice şi-au recuperat banii oferiţi cu atâta uşurinţă unei impostoare. În schimb s-au declanşat atacurile împotriva mea pe aceeaşi reţea de socializare, Facebook!

O şleahtă de escroace, mult mai versate decât novicea din Şugag, şi-au concentrat tirul invectivelor împotriva mea, văzându-şi ameninţate sursele de venituri necinstite. Foarte solidare, cerşetoarele de bani pentru câini inexistenţi şi adăposturi canine imaginare m-au agresat cu un limbaj josnic, plin de obscenităţi. Au excelat în trivialitate două femei abjecte: Alexandra Sarău şi Cristina Sandu, fiind susţinute de restul găştii de cerşetoare şi complice. Este demn de menţionat că membrele acestui „club select” al escroacelor de pe internet şi-au creat şi conturi false (clone) pe Facebook pentru ca să pară că sunt mai multe şi să creeze iluzia unei mulţimi de persoane revoltate că a îndrăznit un neavenit să devoaleze afacerile lor lipsite de scrupule! Culmea nerușinării şi a tupeului, aceste persoane dubioase, unite între ele prin activitatea lor infracţională, şi-au creat un grup pe Facebook, intitulat „Black List Romania”, destinat –  chipurile! – depistării escrocilor. Grupul respectiv având însă două obiective foarte clare: 1) atragerea persoanelor bine intenționate, care chiar doresc sa contribuie la demascarea infractorilor, doar pentru anihilarea si compromiterea „indiscreţilor” interesaţi de afacerile lor necurate; 2) înlăturarea concurenţei, adică a escrocilor apăruţi recent în ramura escrocilor din Mafia câinilor!

Traficanţii de câini fac parte dintr-o organizaţie criminală internaţională (Dog Mafia), care este parte din „Zoomafia”, cum o numesc italienii – deocamdată cei mai porniţi din UE împotriva traficanţilor de animale – şi care are în vedere „exportul” ilegal de animale în general. Dar, totuşi căţeii sunt, de departe, cei mai profitabili în tot comerţul ilegal din Europa, devansând caii pentru curse sau carne şi animalele exotice de companie. Despre traficanţii de câini o să scriu detaliat într-un articol viitor, dar o să vedeţi că o parte dintre cerşetorii de pe internet se regăsesc şi printre traficanţii de câini fără stăpâni, care ajung pe mâinile zoofililor, pe mesele de operaţii pentru vivisecţii, în laboratoare clandestine pentru testări farmaceutice, ca hrană pentru carnivorele din grădinile zoologice sau aflate la persoane particulare, ca parteneri de antrenament pentru câinii de luptă, în tăbăcării pentru pielea lor sau pur şi simplu în farfuriile unor popoare care consumă carne de câine! Probabil că pentru unii cititori o să constituie un şoc aflarea informaţiei că unii fermieri din Elveţia – da, ţara pe care toată lumea o vede ca pe o culme a civilizaţiei! – consideră carnea de câine o delicatesă. Dar, aşa cum am spus, Mafia traficanţilor de câini o să constituie subiectul unui alt episod din serialul „Afacerea maidanezul”!

Deşi germanii nu sunt aşa de porniţi ca italienii împotriva traficanţilor de animale şi chiar se pare că sunt destul de toleranţi faţă de invazia câinilor maidanezi în landurile lor, iată-i însă foarte porniţi împotriva escrocilor îmbogăţiţi pe spinarea câinilor! A fenta fiscul în Germania este la fel de periculos ca şi în Statele Unite, unde un criminal precum Al Capone nu a putut să fie închis pentru asasinatele comise, în schimb agenţii fiscali l-au întemniţat!

die_spendenmafia-197x300

„Die Spendenmafia“, cartea lui Stefan Loipfinger, tratează Mafia donaţiilor cu lux de amănunte. Fenomenul este sintetizat într-un articol recent din „Der Spiegel” (http://www.spiegel.de/panorama/justiz/spendengelder-geschaefte-mit-dem-tierschutz-a-936696.html) care relatează despre nişte nemţi „salvatori de animale” care şi-au asigurat un lux de nababi prin cerşetorie, invocaţi fiind câinii oropsiţi! Astfel, din materialul jurnalistic intitulat „Spendengelder: Geschäfte mit dem Tierschutz” („Donaţii: Afaceri cu protecţiaanimalelor”), scris de Barbara Schmid şi publicat în 09.12.2013, aflăm încă din primele rânduri: „Cu jalea câinilor şi pisicilor se câştigă mulţi bani, mai ales înainte de Crăciun (…) Nemţii donează mai mult de 200 de milioane de euro pe an pentru animale invocate de impostori, mai ales în perioada Crăciunului.”.

spiegel1-300x240

Sunt trecute în revistă două cazuri: unul investigat de aproape 5 ani de Procuratura din Kleve şi altul cercetat de Procuratura Bonn din 2010. Se fac dezvăluiri despre evaziuni fiscale colosale şi despre folosirea donaţiilor pentru animale, solicitate de asociaţii, în scopul îmbogăţirii şefilor ONG-urilor respective. Astfel, aflăm că în anii ’90, la asociaţia „Europäischer Tierhilfswerk” au dispărut echivalentul a 25 de milioane de euro (la vremea respectivă marca fiind moneda naţională a Germaniei). Directorul general din acele vremuri trăia o viaţă de lux: din donaţii şi-a cumpărat mai multe maşini sport şi autoturisme de epocă, precum si un iaht în Tailanda. Infractorul a fost condamnat, în 2003, la 12 ani de închisoare! Acum, în zilele acestea, este cercetat de către Procuratura din Bonn înlocuitorul preşedintelui condamnat. Este vorba de inginerul Heinz Wiescher (în vârstă de 71 de ani) care a fost preşedinte, un timp îndelungat, iar acum este „doar” preşedinte de onoare. Acesta cheltuia bani pentru adăposturi inexistente sau a reamenajat o fermă din Austria pe banii asociaţiei ETN (succesoarea asociaţiei Europäischer Tierhilfswerk).

Celălalt inculpat, anchetat de Procuratura din Kleve tot pentru escrocherii cu donaţii pentru câini, se numeşte Sigurd Tenbierg (70 de ani) şi a fost arestat în această vară la domiciliul său francez de vacanţă. Este acuzat de evaziune fiscală de 700 de mii de euro (asigurări sociale) precum şi folosirea donaţiilor în scopuri personale. Tenbierg şi-a implicat întreaga familie în jefuirea banilor solicitaţi pentru adăposturile de câini inexistente. Înşelătoria în ceea ce priveşte donaţiile se află încă în cercetare şi ar putea fi tratată într-un alt proces. Procurorul Hendrik Timmer a controlat mai multe duzini de conturi, cu puţin timp in urma s-au sechestrat mai multe cutii pline cu documente. Asociaţia lui Tenbieg se pare că are mai multe surse de venituri ilicite: cutii pentru donaţii, adopţii plătite în adăposturi, precum şi plăţi lunare din partea membrilor. Pe deasupra se mai adaugă şi SUBVENŢII, cum ar fi din partea Asociaţiei BdT (Bund deutscher Tierfreunde = Asociatia Germană a Prietenilor de Animale), al cărui vicepreşedinte este… tot Tenbieg! Banii curg spre asociaţiile din „împărăţia sa”, cum ar fi Südeuropäische Tierhilfe (Asociatia Sudeuropeana pentru Ajutorul Animalelor), Tierheim-Tierhilfe (Asociaţia de Ajutor pentru Adăposturi) şi Tierschutzförderverein (Asociaţia de Promovare a Protecţiei Animalelor). Se pare ca o mare parte din bani circula într-un cerc vicios, încolo şi încoace – o practică îndrăgită pentru a masca scurgerea banilor în alte direcţii decât cele legale. Procurorul de caz, Timmer, descrie: „Am găsit multe transferuri bancare dintr-o parte în alta, care nu au o explicaţie plauzibilă”. Aproape 2 milioane de euro au intrat la firma Dialog Direkt Marketing în anii 2008 si 2009. Şefi precum şi angajaţi ai acestei firme sunt sau au fost membrii ai BdT-ului. Direcţia Serviciilor din Renania-Palatinat – autoritatea centrală a landului – controlează finanţele asociaţiilor de protecţie a animalelor de mai mulţi ani. În 2008 a stopat toate donaţiile pentru BdT în Renania-Palatinat şi din cauza faptului că mai mult de o treime se scursese în anul precedent către o firma de marketing! „Familia Tenbieg se pare ca a profitat de 300 de mii de euro în anii 2008 si 2009. Acesti bani au fost furati de la animale.”

Vă daţi seama, dacă s-au găsit până şi nemţi care să fure bani din donaţii pentru adăposturi şi animale inexistente, ce se întâmplă în România? Aici escrocii nici măcar nu s-au mai chinuit să înfiinţeze asociaţii, ci cerşesc bani pe internet ca persoane fizice, fără teamă de fiscul autohton!

Care sunt „abilităţile” şi însuşirile pe care trebuie să le posede un escroc care se foloseşte de suferinţa căţeilor fără stăpân? În primul rând trebuie să posede o imaginaţie debordantă, fiindcă „mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană!”, iar concurenţa în domeniu este acerbă. Obligatoriu trebuie să cunoască limbi străine, engleza, germana şi franceza fiind prioritare, având în vedere că majoritatea fraierilor vizaţi în cerşetoria internaţională fac parte din ţări în care se vorbesc limbile respective. Cerşetorii de donaţii, la fel ca şi traficanţii, sunt împărţiţi pe ţări, pe categorii sociale, dar sunt strâns legaţi între ei de scopul lor comun: ESCROCAREA NAIVILOR! Între ei mai apar şi rivalităţi, stârnite de sumele mari de bani realizate de unii în detrimentul altora, existând concurenţă, ca în orice afaceri legale sau ilegale. Aşa cum gangsterii americani se furau reciproc în timpul prohibiţiei, jefuind transporturile şi depozitele clandestine de alcool ale rivalilor, aşa vor ajunge şi aceştia, să-şi fure câinii între ei! Datorită acestei concurenţe au început să apară şi primele informaţii din interiorul mafiei canine, bandiţii dându-se în vileag reciproc. Aşa am aflat „reţeta” debutului în cerşetorie pe bază de câini fără stăpâni: se ia una bucată  câine surprinsă pe stradă sau la un adăpost al statului, se fotografiază, se pune pe Facebook şi se inventează o poveste sfâşietoare. Acuma, în preajma Crăciunului, intensitatea milogelilor  lacrimogene s-a multiplicat şi în România, nu doar în Germania, aşa cum aţi văzut că scrie “Der Spiegel”!

sarau-cerseala-craciun1-205x300

Cei cu vechime în cerşetorie pe internet (ciber – cerşetorie) şi versaţi, aşa cum este „Anda” Murgu, aleg în mod expres câini bolnavi, accidentaţi sau cu malformaţii pentru ca impactul emoţional la vederea unor imagini cumplite să fie cât mai mare şi victimele – a se citi:fraierii – să fie cât mai generoşi. Escrocii sunt fie solitari, cei noi intraţi în afacere, ca un anume „Cose Romeo” (Coşeraru Romică pe numele său real) sau grupaţi, aşa cum sunt cei cu experienţă, care preferă să lucreze în tandem internaţional, aşa  ca Maria Tudor (România) şi Bagdat Ozz (Anglia), unde apelul la mila publică se face în paralel, atât pe pagina celei de aici, cât şi pe cea a complicei din străinătate. Se cerşesc bani pentru  mâncare, vaccinuri, deparazitarea câinilor, sterilizare (care de multe ori e gratuită), se mai cerşesc bani de transport, chiar dacă este plătit şi de adoptator! Se mai cer bani pentru foster – adăpost tranzitoriu – , chit că şi adoptatorul trebuie să plătească această cheltuială din nou, când câinele este expediat. Dacă ajunge tot în foster, peste hotare, se mai cerşesc bani pentru găzduirea şi  întreţinerea lui acolo,  tranzitul respectiv fiind  mai costisitor decât în România. Pentru acelaşi câine se plăteşte de mai multe ori, atât de către donatori, cât şi de adoptator fiindcă adopţia nu este gratuită în străinătate! De exemplu, în Germania, „preţul de strigare” pentru adopţia unui maidanez din România porneşte de la 250 de euro, dar se pot achiziţiona maidanezi şi la 280 sau 300 de euro sau chiar 390 de euro, dacă este o „pufoşenie” de rasă, conform „bursei” de pe acest site: http://www.local24.de/tiere/hunde/zu-verkaufen/?stichwort=rumänien

pret-caine-germania1-250x300

Dar, să-i cunoaştem pe „salvatorii” de profesie, pe cei care fac apel la mila publică, invocând căţei imaginari şi adăposturi fictive sau ilegale. Atenţie! Există posibilitatea ca asociaţiile şi fundaţiile să solicite donaţii, aspect reglementat de Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000, dar aceasta se referă strict la asociații si fundații, ori escroacele despre care scriem noi cerşesc bani pe internet în calitate de persoane fizice!!! Ordinea în care o să fie prezentaţi ciber-cerşetorii este aleatorie, singurul criteriu de selecţie fiind notorietatea de pe Facebook.

Maria Tudor

Se pare că prenumele real al acestei „salvatoare” este Marinela, dar Maria sună mai sobru şi dă o notă mistică imaginii artificiale pe care şi-a creat-o femeia respectivă. Totul este contrafăcut la această persoană! Deşi nu excelează în studii absolvite, cu o tenacitate ieşită din comun şi-a lărgit sfera educaţională prin metode autodidacte. La fel, şi-a însuşit de una singură şi limba engleză, indispensabilă în ciber – cerşetoria internaţională. O parvenită perfectă, un Dinu Păturică actualizat şi după o operaţie de schimbare a sexului! Ascensiunea în societate, clădită pe suferinţa unor biete animale, a făcut-o să-şi piardă simţul măsurii şi să se supraestimeze, crezându-se  o mare manipulatoare fiindcă a reuşit să înşele câteva occidentale cu mintea uşoară, pe care le-a uşurat şi la pungă! Astfel, această arivistă confundă inteligenţa reală cu viclenia de tarabă şi aristocraţia autentică cu flatularea în surdină prin restaurante luxoase. Maria Tudor vrea să pară o victimă permanentă a unei societăţi care nu vrea să-i recunoască meritele şi întârzie cu construirea statuii. Oamenii trebuie musai să o perceapă ca pe o rebelă romantică şi neînţeleasă, aşa că diafana făptură, cu forme rubensiene, şi-a tras şi un blog pe măsură, care geme de frustrări personale şi versuri cu tentă bacoviană: http://agarttha.wordpress.com/  Dar, ca să aibă timp de poezii şi gânguriri de turturea singuratică, trebuie şi suport financiar, aşa că şi-a creat, recent, un site special pentru cerşetorie electronică: http://mariatudordogs.wordpress.com/ , asta pe lângă pagina ei de Facebook plină şi ea de milogeli zilnice pentru câini aflaţi aiurea, în nici un caz la ea acasă, deoarece locuieşte la bloc. Ţine acolo doar un căţel mic pentru imagine şi  ochii naivilor!

maria-tudor-cere1-300x132mariatudor-cere-pt.-adapost2-300x212

Fără serviciu, fără soţ şi cu un copil minor în întreţinere, Maria Tudor trăieşte pe picior mare pe seama căţeilor, bietele necuvântătoare nevinovate scoţând-o din sărăcia în care trăia cu câţiva ani în urmă şi deschizându-i perspective la care nici nu visa în vremurile de restrişte. Câştigul din cerşeala pe internet i s-a părut totuşi mic pentru „posibilităţile” ei, aşa că s-a implicat şi în traficul de animale împreună cu turcoaica stabilită în Anglia, Bagdat Ozz (Oz). Aceasta din urmă i-a pus la dispoziţie şi o dubă pentru transportul animalelor, singurul inconvenient fiind volanul pe partea dreaptă, dar Mary a noastră este obişnuită cu mersul pe lângă lege, nu neapărat cea rutieră!

Maria-Tudor-Bagdat-Ozz_n-300x225

Maria Tudor şi Bagdat Ozz (Oz).

maria-tudor-duba1-300x95

Duba, cu volanul pe dreapta, folosită la transportul câinilor de către Maria Tudor.

În luna noiembrie a acestui an, Tudor şi Ozz au luat zeci de câini din Buzău şi Galaţi, parte de ei fiind transportaţi la adăpostul lui Vili Veneciuc din Cornetu. Cine-i acesta personaj care – culmea! – a fost atacat pe Facebook exact de prietenele şi tovarăşele de afaceri cu câini ale celor două „salvatoare” pentru că-i hingher? Câinii fără stăpân din Chiajna, Bragadiru, Pantelimon şi Giurgiu sunt prinşi şi duşi la Cornetu de către firma de hingheri particulari „Best Solution & Consulting Team” (BSCT) condusă de Vili Veneciuc. Primăriile respectivelor localităţi „cotizează” la greu în conturile acestui hingher privat. Valoarea contractelor pare a fi undeva in jurul sumei de 130 lei / câine prins. Culmea, acest Veneciuc fusese atacat pe Facebook, în data de 2 noiembrie a. c., de către Zane Ioan  Răzvan, unul dintre transportatorii lui Ozz: https://www.facebook.com/zane.ioanrazvan/posts/10152314490469838 şi de Anca Mandi, o individă cu multiple chipuri, identităţi (Anca Reis, Anca Ristici) şi afaceri dubioase, printre care şi cele cu câini! Căţeii stau doar în tranzit la Veneciuc şi în alte adăposturi – fiind deja vorba de sute de animale! – ei fiind pregătiţi pentru transport în Marea Britanie, organizat de către Bagdad Ozz. Ciudată „salvare”, având în vedere că în Anglia, unde-i duce, adăposturile sunt pline şi câini fără stăpân sunt eutanasiaţi mai repede decât în România: http://www.ziare.com/social/caini-vagabonzi/eutanasierea-maidanezilor-o-solutie-adoptata-de-mult-timp-in-alte-tari-1256948 Dar, am spus că o să tratăm cu lux de amănunte traficul internaţional de câini în alt articol!

 
bagdat-ozz-donatii1-300x182
cerseala-ozz_o-300x187

 
Deocamdată, legat de cerşeala pe internet, trebuie să menţionăm că şi această Bagdat Ozz (Oz) – dacă acesta este numele real – cere bani la greu pentru câinii din ţara noastră, dar jignind într-un mod inacceptabil pe toţi românii. Toţi suntem ţigani, în viziunea acestei traficante de animale!

ozz-rommies1-300x115

Ca o culme a ironiei, „ţiganii” au mai şi invitat-o pe postul naţional de televiziune, împreună cu partenera ei de coţcării, Maria Tudor, amândouă fiind prezentate ca nişte veritabile salvatoare de către doi moderatori bine intenţionaţi, dar total paraleli cu cruda realitate despre afacerile canine ale acestor două traficante: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5Tuev3FiAtQ

Tudor şi-a creat o adevărată „pânză de păianjen”, cu ramificaţii în toată Europa, în urma apelurilor din reţeaua de socializare Facebook: Maria Tudor (8 decembrie): „Hi, friends, i need some volunteers from Germany, Holland, France and UK who can mannage a home-check group. On the to-do list is: to be one of the admins of the group; to add in the group people who can do homechecks for the potential adopters; to request the homechecks when needed; get the feedback from the homechecker and keep the contact with the members of the group”.

mariatudor-caracatita1-300x251

Mai nou cerşesc şi alţii pentru ea, culmea pentru câini aflaţi în adăposturile statului, nu în grija personală a impostoarei: https://www.facebook.com/events/222184671269829/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular&source=1

mariatudor-heinke-adapost1-265x300

Anda Murgu alias Murgu Florinela Julieta

Anda Murgu, pe numele ei de „salvatoare”, dar Murgu Julieta Florinela ca titulară a conturilor bancare pe care le scoate la umplut prin cerşetorie pe internet (euro: RO13 BRDE441SV5238326 4410 SWIFT – BRDEROBU BRD – sucursala Popeşti Leordeni şi în lei: RO34BRDE441SV37837694410 BRD, aceeaşi sucursală din Popeşti Leordeni). Devenită şi aceasta vedetă de televiziune, după ce a stropit cu apă şi a aruncat cu pietre în echipa unui post de televiziune.

anda-murgu-300x185

Televiziunea fusese solicitată de locuitorii comunei Frumuşani din judeţul Călăraşi care reclamaseră femeia pentru faptul că ţine ilegal zeci de câini şi le poluează olfactiv şi sonor localitatea. Până şi oameni simplii de la ţară s-au prins că vecina face afaceri cu câinii pe care-i ţine, nu „iubirea de animale” fiind motivul principal pentru care femeia  şi-a oploşit peste o sută de câini în bătătură! „Pe de altă parte, sunt localnici care o acuză pe Murgu că face afaceri cu patrupedele pe care le creşte. «Face bişniţă cu câinii. Face mulţi bani», declară un vecin care spune că a văzut mai mulţi domni care opreau maşinile la poarta femeii şi îi dădeau bani pentru câini.”  (http://www.libertatea.ro/detalii/articol/femeie-100-de-caini-vecini-344957.html#ixzz2nc66OzyU)

Cu studii medii şi fără veleităţi autodidacte, aşa ca Maria Tudor, însă cu un marketing internaţional mult mai evoluat, Anda Murgu şi-a extins tentaculele în toată Europa. Pe spinarea câinilor a ajuns până în îndepărtata Finlanda, cerşeala ei apare şi pe site-uri franţuzeşti: https://www.leetchi.com/c/cagnotte-de-refuge-de-anda-murgu-en-roumanie–asso-mukitza-746613?fb_comment_id=fbc_412674398857952_10759405_418984184893640#f3c437dd37118de

Site-urile din Finlanda o prezintă ca fiind un avocat care a renunțat la carieră din pasiune pentru câini! După cum vedeţi, se trăieşte bine din cerşetoria internaţională, din moment ce Murgu are două case, una probabil pentru prenumele Florinela şi alta pentru Julieta. În plus, se laudă că i-a cumpărat şi fiicei o garsonieră. Ea o spune, nu altcineva, fiindcă noi lucrăm cu materialul „clientului”!

anda-murgu-case3-300x133

Ca să fie cât mai impresionantă povestea de după mâna întinsă care cere pomană, Anda Murgu alege „să îngrijească” în special câini bolnavi. Pe YouTube există adevărate filmuleţe horror cu câinii din adăpostul ilegal al femeii mâncând, de foame, prune sau animale bolnave şi efectiv chinuite prin aşa-zise „masaje terapeutice” efectuate de însăşi murga „specialistă”.  A transformat îndeletnicirea sa ilegală, deoarece nu reprezintă un ONG şi nici nu are un adăpost de câini autorizat, într-o AFACERE DE FAMILIE, angrenând-o şi pe fiica ei, Alina Murgu, în „profesia” de „salvatoare”! Alungată de la Frumuşani, Murgu a închiriat un spaţiu în Jilava, unde construieşte un adăpost pentru câini. Nu, nu pe bani personali, ci tot pe bani cerşiţi pe internet ca persoană fizică! Cerşetoria a atins la această femeie cote inimaginabile, la fel şi veniturile realizate din această activitate ilegală, doar pe site-ul franţuzesc pomenit anterior a adunat peste 1600 de euro în câteva zile, că vorba romancierului Camil Petrescu: „Dacă nu ar fi proştii, deştepţii ar muri de foame”.

murgu-mukitza1-300x200

Conform „reţetei”, patentate şi în Germania, perioada ideală pentru cerşit sub pretexte lacrimogene este Crăciunul: „POUR NOEL, IL FAUT L’AIDER POUR FINIR SON REFUGE!! Le temps presse pour le Refuge de Anda Murgu et il faut faire vite, tres vite. La police roumaine à obligé Anda à fermer son refuge sous menace de tuer tous les chiens, elle ouvre donc un nouveau refuge pour les y mettre en sécurité , loin de voisins qui détestaient les chiens, les empoissonnaient, et se plaignaient à la police. Notre cagnotte a pour but de l’aider financièrement afin qu’elle puisse construire son nouveau refuge loin de ceux qui sont un veritable danger pour ses proteges, construction d’enclos et autres matériaux qui lui seront forts utiles pour ce nouveau départ et d’y accueillir de nouveaux chiens errants. Il faut faire vite car l’hiver arrive et il faut pouvoir les loger et les abriter contre la pluie, la neige et le grand froid qui promet d’être dur cet hiver… Il lui manque 2 grands enclos (200 euros l’enclos) et 6 petits enclos (120 euros l’enclos) à construire, plus l’achat d’un grand poele (300 euros) et un petit poele (160 euros) et une chaudière pour avoir de l’eau chaude (135 euros) pour les pièces au chaud pour mettre à l’abris les chiens malades et trop fragiles.. Il lui faut payer le loyer du refuge (400 euros), le salaire des 2 gardiens (300+200) et la nourriture pour les chiens…. Tout petit don à son importance. Merci à Toutes et à Tous de votre soutien.”  (https://www.leetchi.com/c/cagnotte-de-refuge-de-anda-murgu-en-roumanie–asso-mukitza-746613?fb_comment_id=fbc_412674398857952_10759405_418984184893640#f3c437dd37118de)

Cerşeala este şi în limba engleză pe pagina de Facebook a impostoarei, fiindcă „Suflete dragi” care apare la contul PayPal este doar o invenţie ca să dea bine la milogeală, nefiind vorba de o asociaţie reală cu numele respectiv:„Today the first 5 padocs will be ready ! Thank you, only with yor help did this and i hope to support dogs in the future because monday i intend to put cement for another 15 padocs ! Thank you friends, thank you people !Paypal- suflete.dragi@yahoo.com”.

anda-murgu-cerseala-engleza1-300x220anda-murgu-cerseala_n-300x127

Şi în româneşte: „Un singur padoc costa mana de lucru plus materialele 500 de euro ! Poate va intrebati de ce ! Un padoc are 7,5 m adancime pe 4 m latime, in fiecare padoc se pune baza de plasa de buzau, strat de pietric cu nisip, apoi se toarna cimentul. La primul tarc s-au utilizat 8 plase de gard (la urmatoarele doar 5), stalpi de metal, pt acoperis se folosesc stalpi de metal, cusaci scandura si 8 bucati de tabla ondulata, pe lateralele padoacelor se toarna brau inalt de ciment, in fiecare padoc se va construi cate o mica cabana unde vor sta custile cateilor si cateii – nu vreau ca la iarna sa fie ingropati in zapada, cum s-a intamplat de multe ori in adaposturi. Plasele vor fi sudate, in fata padoacelor se vor monta jgheaburi de colectare a apei murdare – deoarece in primavara voi face sistem de scurgere la fosa septica ! Trebuie urgent cumparat un hidrofor, cel existent este foarte slab si nu trage apa la cismelele montate in fata padoacelor. Trebuie construit urgent o fosa septica, costa 1000 de euro, fosa va colecta apa uzata si din casa si de la padoace. o fosa ecologica mica, costa 500 de euro, plus manopera, plus masina de excavat – aduce tot la 1000 de euro si ea nu poate colecta decat apa murdara din casa ! Mai trebuiesc cumparate 3 usi de interior si 2 usi de exterior ! Trebuie sa mai platesc inca o parte din manopera (adica 1000 de euro) muncitorilor de la tarcuri si celor de la casa. O noua luna incepe si trebuie platita chiria pe teren – 400 de euro ! Avem nevoie in continuare de sprijim financiar sau material !Paypal – suflete.dragi@yahoo.com;Murgu Julieta Florinela – euro RO13 BRDE441SV5238326 4410 SWIFT – BRDEROBU BRD – sucursala Popesti Leordeni”. Am lăsat intenţionat scrisul agramat al autoarei Murgu (de exemplu: „poadoace”, în loc de padocuri!) şi grafia tipică internetului. Ea nu uită să şi “MULŢUMEASCĂ” donatorilor, care fac şi ei parte din “poporul criminal” român!

anda-murgu-injuraturi1-300x121

Şi banii curg, conform celor scrise de cerşetoare: „Astazi am fost foarte placut surprinsa, cand prima sociatate comerciala a donat pentru constructia noului adapost suma de 2000 ron ! Multumesc tare mult S.C. ZOOM SOFT SRL , va asteptam sa ne vizitati si sa va aratam recunostinta noastra, niste ochisori de catei plini de recunostinta!”(8 noiembrie) sau „A very lovely lady from Germany who wants to remain anonymus, donated again today 1000 euro for my new shelter ! Last week donated also 1000 euro and 2 years ago adopted from me 2 lovely dogs !” (28 octombrie). O grămadă de pagini doar pentru cerşetorie:https://www.facebook.com/pages/Anda-Murgu-Romanian-Rescue/137519386348517,https://www.facebook.com/events/613218745363649/https://www.facebook.com/pages/Suflete-Dragi-Kind-Souls-Association-Anda-Murgus-animals-rescue/488989471161471 şi mai sunt! Nu poţi să dai căutare pe internet cu termeni ca „Anda Murgu suflete dragi” fără să nu-ţi apară obsedantul text: Anda Murgu Romanian Rescue is caring for 128 Dog’s Rescued off the Streets of Romania. We need to raise funding for Food & Vet Care. We’re also looking for Wonderful Forever Homes for these Rescued Romanian Dog’s! Our Donation Info: Anda Murgu’s Romanian Rescue’s Pay Pal Address:
suflete.dragi@yahoo.com
Anda Murgu Rescue’s Email Address (for questions or concerns):
anda.murgu@yahoo.com
Anda Murgu Romanian Rescue’s Address (for Parcel Donations):
Murgu Julieta Florinela
c/o Anda Murgu Romanian Rescue
Street Izvorul Crisului, no 4, bl. A 15, sc B, et. 3, ap 27, sector 4, Bucuresti, Romania

Mulţi câini invocaţi de Anda Murgu dispar, iar când este întrebată de soarta lor sau unde au ajuns începe să jignească „indiscreţii” care-şi permit astfel de interogaţii. La fel şi când este întrebată despre sumele colectate din donaţii începe să jignească oamenii!  Fiind blocată o perioadă pe Facebook, datorită injuriilor adresate „curioşilor” Murgu a mulţumit astfel pentru faptul că nu mai primea donaţii: „datorită vouă câinii mei suferă, nu au ce sa mănânce, lor le-aţi făcut rău, nu mie, burta mea e însa plină!”. Şi de aici se poate observa “marea dragoste” a acestei individe pentru animale. Orice om sufletist îşi rupe bucata de pâine de la gură sau o dă căţeilor cu totul, numai ca să nu-i audă scâncind de foame! Anda Murgu se ocupă şi de traficul de animale şi a reuşit să atragă în jocurile ei murdare asociaţii pentru protecţia animalelor din străinătate, dar şi persoane fizice credule, aşa că o să discutăm despre dânsa şi în articolul următor.

(Acest articol se actualizează permanent, lista ciber-cerşetorilor fiind foarte lungă!)

                                                                                            

Be Sociable, Share!

Hit Counter provided by Skylight