Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

Plângerea prealabilă adresată Guvernului României

Lasând la o parte legea 258/2013 privind modificarea şi completarea OUG155/2001, lege aberantă, elaborată şi aprobată în regim de urgenţă la presiunea posturilor de televiziune Antena 3 şi altele precum şi a unei asociaţii “mume pentru mume” sau cum s-o fi numind, o lege care nu că este proastă şi nu poate fi aplicată dar contravine şi principiilor Convenţiei Europene şi a Deciziei nr.1/2012 a CCR, Guvernul emite o Hotărâre prin care aprobă, tot în “fugă”  Normele de aplicare a acestei “legii aberante”.

Astfel, Guvernul arată că părerea majorităţii iubitorilor de animale nu are nicio valoare şi că drepturile acestora pot fi încălcate fără tăgadă. Guvernul a uitat că se află acolo unde cu numai un an înainte se afla PDL care, în urma campaniei anti maidanaezi, a fost “spulberat” de pe eşicherul politic. Guvernul uită şi de protocolul încheiat cu FPAM prin care se obliga să elimine eutanasierea din vocabularul românilor.

FPAM a transmis Guvernului României o plângere prealabilă privind neregulile constatate în Normele de aplicare, nereguli intenţionat introduse de către reprezentanţii aşazisei “autorităţii naţionale în domeniul protecţiei animalelor” ANSVSA.

Decizia introducerii “eutanasierii” (Guvernul dovedind că nici măcar nu cunoaşte semnificaţia termenului) a fost luată după ce premierul a ieşit public şi a spus că “au fost încercate toate soluţiile” fără a preciza unde, când şi de către cine. În schimb de ani buni vedem zilnic cazuri de otrăviri, maltratări, împuşcări, într-un cuvânt cruzimi faţă de animale comise de unii primari care conduc România şi pe parlamentari.

FPAM are intenţia, în perioada imediat următoare, să dea în judecată statul român pentru încălcarea drepturilor cetăţenilor iubitori de animale şi în amintirea celor care au decedat imdiat după adoptarea penibilei legi criticată de mai toate statele civilizate ale lumii. Cu atât mai mult cu cât statul român se dovedeşte incapabil de a “inculpa” vreo persoană în cazul copilului lăsat fără supraveghere.
Pentru a vă arăta cum sunt trataţi iubitorii de animale (deţinătorii acestora) în raport cu bunica iresponsabilă,  vă informăm că în cazul în care un animal este lăsat fără supraveghere stapânul acestuia plăteşte o amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei (de obicei agenţii aplică maximum în acest caz) : Art.1 alin.(1) pct 17) “lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri;” (legea 61/1991 republicată).  Statul român aplică sancţiuni unora favorizându-i pe alţii. Statul român nu a găsit pâna la acest moment vinovaţii în cazul copilului ucis şi nici câinele ucigaş, neavând nicio probă că acel copil lăsat fără supraveghere a fost atacat şi omorât de câinii comunitari

Am solicitat în acest sens Guvernului României să ne comunice şi să facă publice următoarele informaţii: toate variantele/versiunile proiectului, avizele şi punctele de vedere primite de la alte instituţii, studiul de impact sau (eventualele) studii ştiinţifice, de specialitate, informaţiile statistice care au stat la baza întocmirii proiectului, autorii proiectului (denumirea instituţiei, serviciului, conducătorului/coordonatorului, experţilor externi şi membrii colectivului de lucru care au redactat actul normativ), formalităţile îndeplinite  potrivit legii 52/2003 şi procesul verbal al dezbaterii publice conţinând punctele de vedere formulate de organizaţiile de protecţie a animalelor şi explicaţia pentru care acestea nu au fost acceptate.

Am mai solicitat totodată şi următoarele informaţii publice: numărul adăposturilor publice/judeţ, date statistice privind numărul câinilor fără stăpân din fiecare judeţ, sumele alocate la nivelul administraţiilor centrale/locale (pentru fiecare judeţ în parte) pentru gestionarea câinilor fără stăpân în ultimii 3 ani, sumele acordate ca subvenţii unor organizaţii neguvernamentale pentru gestionarea fenomenului câinilor fără stăpân în ultimii 3 ani, o listă completă a standardelor care trebuie îndeplinite de adăposturile publice/private care adăpostesc câini fără stăpân.

Am mai solicitat Guvernului să iniţieze un control, tematic la nivel naţional, ale cărui rezultate să fie făcute publice în cel mai scurt timp (maxim 3 luni) referitoare la îndeplinirea acestor standarde de către adăposturile publice şi măsurile dispuse (în reţeaua unităţilor teritoriale ale ANSVSA)

Vezi aici Plângerea prealabilă adresată Guvernului României.

Notificare 1          Notificare 2

 

 

Verification

  • Submit

 

Be Sociable, Share!

Hit Counter provided by Skylight