Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

Takeshi Koizumi alături de iubitorii de animale din România

Anul trecut în februarie scriam despre cazul Takeshi Koizumi cele două articole “În numele câinelui” unde prezentam un caz deosebit petrecut în Japonia. Am luat atitudine şi am transmis Împăratului Japoniei şi Ministerelor implicate o petiţie.

Am iniţiat atunci şi o petiţie pentru Takeshi Koizumi care, spre ruşinea noastră, a întrunit doar 241 de semnături.

petitie11

Şi totuşi, Takeshi Koizumi nu a fost supărat pentru acest lucru şi a trimis o scrisoare reprezentanţilor statului român prin care dovedeşte că, deşi se află în închisoare în aşteptarea verdictului final, demnitatea umană şi sentimentele pro animale nu s-au diminuat. El este dovada vie că reprezentanţii statelor nu au luat în calcul niciodată “psihologia criminalului” ignorând cu desăvârşire evenimente care s-ar putea petrece doar pentru faptul că ei se cred puternici când ajung la putere.

Redăm mai jos scrisoare lui Takeshi Koizumi cu rugămintea că, dacă el este preocupat de soarta câinilor din România şi este alături de noi şi  noi să fim alături de el semnând petiţia.

” Mă numesc Takeshi Koizumi; sunt un japonez de 52 de ani.

Atunci când eu aveam 12 ani, un membru al familiei mele, mult iubitul meu câine Chiro a fost luat de hingheri şi ucis într-un ecarisaj. La 46 de ani, pentru a-l răzbuna pe câinele meu şi toate animalele ucise în ecarisaje, l-am ucis pe fostul om de vârf din Ministerul Sănătăţii care hotărăşte politica ecarisajelor. Eu sunt acum judecat. Am fost condamnat la moarte de Tribunalul Regional şi de Înalta Curte de Justiţie. Acum aştept procesul la Curtea Supremă de Justiţie. Dar acum, mai degrabă decât la procesul meu, eu mă gândesc la câinii fără stăpân din România. Am aflat anul trecut de la prietena mea Claudia Sumiya că s-a promulgat în România o lege care să ucidă fără milă câinii fără stăpân şi că mulţi astfel de câini sunt acum ucişi cu cruzime. De atunci eu sunt foarte trist şi îmi pare nespus de rău. Toate acestea îmi apar şi în vis.

   În vis îmi apar Hanako, căţeluşa maidaneză din România pe care au adoptat-o Claudia şi soţul ei, şi Chiro al meu, şi ei îmi spun: “Faptul că acel copil de 4 ani a fost ucis de câinii fără stăpân este o minciună fabricată de oameni! De aceea trebuie să-i ajuţi pe câinii nevinovaţi şi nefericiţi din România!” Din câte îmi amintesc, am avut acest vis de patru ori până acum. De aceea, deşi eu sunt la închisoare, aş vrea să fac ceva pentru câinii fără stăpân din România.

   Ca urmare a faptului că un copil al unor oameni a fost ucis de nişte câini fără stăpân sau cu stapân – nici nu se ştie exact – în toată ţara, până şi câinii vagabonzi fără putere, demni de milă şi care nu au nici o legătură cu acel incident sunt prinşi şi ucişi. Acesta nu este un lucru pe care să-l facă oamenii care au sentimentul justiţiei!

   Eu am auzit de la Claudia că românii iubeau animalele mai mult decât japonezii şi le preţuiau mai mult. Până acum credeam că România este o ţară cu mulţi oameni precum Claudia, adică oameni cu sufletul bun, plin de dragoste pentru animale şi vreau să cred şi de acum încolo şi pentru asta vă rog să renunţaţi cât mai repede la legea diabolică promulgată anul trecut şi să nu mai faceţi lucruri diabolice! Nu vreau ca România să devină o ţară plină de cruzime gratuită, precum Japonia.

   În ultimul rând, mă întreb dacă oamenii sunt cu adevărat benefici. Mă întreb dacă au sentimentul moralităţii. Acest lucru se hotărăşte după cum oamenii ajută sau nu animalele fără putere şi demne de milă. Astfel, oamenii care au un intelect şi o raţiune superioară şi o mare putere trebuie mereu să fie buni, să miluiască şi să protejeze animalele, care sunt nişte fiinţe slabe, fără putere. Nu trebuie ca, dintr-un motiv egoist, oamenii să le facă rău, să chinuiască sau chiar să omoare animalele fără putere.

   Dar Dumnezeu nu apare probabil niciodată în faţa oamenilor nemiloşi şi diabolici care ucid cu cruzime animalele nefericite!

 Închisoarea din Tokyo

    30 ianuarie, 2014

    Takeshi Koizumi ” 

Be Sociable, Share!

Hit Counter provided by Skylight