Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

Jaf ca-n codru şi tun de 20 de miliarde de euro

Din primul raport anti-coruptie la nivel european întocmit de Comisia Europeana, făcut public luni, se poate afla ceea ce demult se stia în întreaga UE: coruptia este larg raspandira, iar oile negre sunt Romania si Bulgari, titra cotidianul.ro în 5 februarie 2014.

“Practic, raportul Comisiei Europene nu face decat sa intareasca ca Romania si Bulgaria trebuie sa ramana sub monitorizarea MCV si ca, pe langa vechile metehne de la Bucuresti, acum si presa din Romania este „adesea influențată de interesele specifice și de afilierile politice ale proprietarilor unor societăți de media, incluzând uneori intimidarea magistraților sau a unor persoane implicate în combaterea corupției. Limitările libertății presei au redus și mai mult accesul la informații la nivelul întregii țări. Această situație este agravată de faptul că România are cea mai scăzută rată de acoperire a internetului din UE.” sursa cotidianul.ro.

Am atras atenţia în nenumărate emisiuni tv asupra defrisărilor abuzive  şi a retrocedărilor ilegale fără ca vreo instituţie să se fi autosesizat.  Mai mult, Curtea de Conturi a României  în “Raportul de audit privind – Situaţia patrimonială a fondului forestier din România, în perioada 1990 – 2012” arată jaful “ca în codru” comis prin tăierile abuzive dar şi un tun de 20 de miliarde de euro din retrocedări ilegale.Raportul” a fost trimis către cele trei instituţii: Preşedinte, Primul Ministru şi Parlament, niciuna dintre acestea navând “bunăvoinţa” de a-l înainta Parchetului General fiind vorba de bunuri publice ce fac parte din avuţia naţională, se pare, datorită implicării în acest jaf naţional.

FPAM a depus un denunţ penal privind retrocedările ilegale ce fac obiectul acestui Raport arătând că “în documentul respectiv sunt descrise, în amănunt, modalităţile prin care diferite persoane, fizice sau juridice, au intrat în posesia unor suprafeţe însemnate de păduri, cu toate că dosarele supuse analizei autorităţilor abilitate, în vederea retrocedărilor, erau incomplete sau neconcludente, fie nerezultând dreptul la proprietatea revendicată, fie suprafaţa revendicată era mult mai mare decât s-ar fi cuvenit.

Am arătat şi că: “Suntem îngrijoraţi de faptul că instituţiile abilitate în cercetarea unor astfel de fapte, cum sunt şi cele menţionate în Raport, nu s-au autosesizat, multe dintre cazuri fiind intens mediatizate, iar intervalul de timp scurs de la apariţia Raportului este destul de mare.”

Timp în care ţara va deveni un mare deşert şi un imens fond de vânătoare, în care frumuseţile naturale apreciate de turiştii din străinătate vor deveni amintiri.

 DENUNŢ

Be Sociable, Share!

Hit Counter provided by Skylight