Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

O poveste nefericită, cu final fericit

În urma evenimentelor intens mediatizate, având ca „protagonişti” pe „fraţii Cămătaru”, FPAM, prin dl. Marius Marinescu şi d-na Paula Iacob, a descoperit că aceştia deţineau ilegal un număr de şase animale sălbatice: patru lei şi doi urşi.

În conformitate cu prevederile legii 9/2008  (legea Marinescu) constituie infracţiune: „Deţinerea şi comercializarea de animale sălbatice de către persoane fizice şi juridice neautorizate, cu excepţia grădinilor zoologice”, fapte ce se pedepsesc cu „închisoare de la o lună la un an sau cu amendă penală de la 500 lei la 10.000 lei şi confiscarea animalelor”.

Deşi animalelor li se atribuia hrană corespunzătoate aceste nu dispuneau de un spaţiu corespunzător de cazare şi mişcare şi nici de asistenţă veterinară.

La iniţiativa FPAM, reprezentată de dl. Marius Marinescu şi d-na Paula Iacob şi cu sprijinul Vier Pfoten au fost ridicate animalele şi transferate la grădina zoologică din Ploieşti. Urşii sunt cazaţi în spaţii corespunzătoare de câteva mii de mp, hrană corespunzătoare şi asistenţă veterinară, aceştia arătând ireproşabil şi dublându-şi greutatea.

LEII neavând condiţii corespunzătoare de cazare s-a găsit soluţia, împreună cu dl. dr. Nicolae Dobrovici-Bacalbaşa – preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi şi d-na Mica Vintilă reprezentant Consiliul Judeţean Galaţi şi responsabil cu Grădina Zoologică, ca aceştia să fie transferaţi la grădina zoologică din Galaţi. Transferul a fost efectuat de către reprezentantul FPAM dl. Marius Marinescu împreună cu d-na Mica Vintilă. Prin grija domnului Marinescu şi la intervenţia acestuia au fost obţinute cuşti de transport de la grădina zoologică Băneasa – Bucureşti, transportul fiind asigurat de către reprezentanţii grădinii zoologice din Galaţi.

În momentul de faţă cei patru lei au trecut iarna în condiţii foarte bune aceştia beneficiind de spaţii încălzite, o grădină de 6000 mp, hrană corspunzătoare şi asistenţă veterinară de specialitate.

In Grădina Zoologică Galaţi, situată în Pădurea Gârboavele, in spaţiile generoase pentru animale,  amenajate conform normelor prevăzute de Legea nr.191/2002 a grădinilor zoologice şi acvariilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul Judeţului Galaţi, sub preşedinţia dr. Nicolae Dobrovici-Bacalbaşa, la apelul Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului in luna octombrie 2013 a preluat de la Bucov cei patru lei apartinand lui Nutu Camataru, pentru a-i ajuta sa depaseasca iarna, sa le ofere  o viata apropiata de cea din habitatul natural si care să răspundă cerinţelor biologice şi de conservare a speciei, spre bucuria gălăţenilor, în special a copiilor, ce vor avea posibilitatea să le vadă la ele acasă in acest an. Animalele s-au acomodat perfect si chiar daca spatiul generos de peste 6000 mp, ramane totusi o captivitate… masa copioasa si palcurile de verdeata din padure, sunt un argument sa nu-si mai doreasca sa plece.”  (Mica Vintilă reprezentant Consiliul Judeţean Galaţi)

Astfel, o poveste nefericită are un final FERICIT datorită implicării iubitorilor de animale.

Be Sociable, Share!

Hit Counter provided by Skylight