Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

România nu poate mai mult

Într-o ţară în care guvernul şi parlamentarii dau tonul,  violenţa, cruzimile şi bestialităţile sunt la ele acasă. Mediatizată intens ura împotriva animalelor şi a iubitorilor de animale, cu co-participarea Guvernului României şi a USL, indolenţa instituţiilor statului: poliţie, parchet şi instanţe judecătoreşti, “reacţia violentă a străzii” nu se lasa asteptată. Dacă Ponta şi USL a dorit să arate lumii că uciderea câinilor din România aduce bunăstarea românului atunci fiecare dintre noi putem sa ucidem fără nicio grijă atâta timp cât cei care ne cercetează şi judecă sunt …aprigi vânători şi aceste fapte ne aduc “bunăstarea mult aşteptată – de 24 de ani”. Aşa stat, aşa primari, aşa baroni locali, aşa parlametari – reprezentanţi ai popurului. Parlamentari corupţi, hoţi, golani, etc slugi ale unor primari corupţi.  Mişună infractorii printre noi, fără nici o reacţie din partea celor care au obligaţia de a-i prinde. Un caz special, din multe altele, ne-a atras  atenţia. Cazul a fost adus la cunoştinţa publicului doar de publicaţia Vremea nouă (http://www.vrn.ro/profesorul-valeriu-arnautu-daramat-psihic#.Uw0Mie76vK8.facebook) caz pe care îl prezentăm în continuare şi va fi adăugat la plângerea împotriva statului român care este în stadiul de elaborare.
Ne întrebăm unde sunt Antenele, Realităţile şi alte televiziuni care promovează, se pare, doar non valorile, gâlceava, ura, cruzimile faţă de animale, etc doar pentru rating sau sumele primite în acest sens.

Aşa cum putem vedea din articol, Legea pentru protecţia animalelor (Legea Marinescu) este ignorată de către reprezentanţii IPJ Vaslui. Aducem, pe această cale, la cunoştinţa organelor de poliţie un articol de lege pe care l-au omis, nu cu totul întâmplător ci, se pare, intenţionat. Este vorba de prevederile art. 23

(1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda:

a) uciderea animalelor, cu intentie, fara drept;  (legea 205/2004 – Legea Marinescu)

Iată faptele:

“AFECTAT Cunoscutul profesor de francezã bârlãdean, Valeriu Arnãutu, în vârstã de 66 de ani, nu-si poate reveni în urma incidentului de marti seara, când doi tineri l-au lovit cu pumnii si i-au ucis câinele. Potrivit unor apropiati ai acestuia, dascãlul este afectat mai putin de umilinta produsã de injuriile ce i-au fost adresate de derbedei si loviturile primite, dar nu-i poate ierta pentru uciderea animalului de companie pe care îl avea de 16 ani. Câinele era tratat ca un membru al familiei, iar în ultimii ani profesorul Valeriu Arnãutu a fãcut eforturi financiare considerabile pentru anumite interventii chirurgicale la cei mai buni medici veterinari din tarã. “Pânã în prezent, cei doi agresori nu au fost identificati. Profesorului bârlãdean i s-a recomandat sã obtinã un certificat medico-legal. În cazul câinelui va trebui sã se adreseze la Directia Sanitar Veterinarã pentru a solicita un certificat din care sã reiasã cauzele care au dus la decesul acestuia. Pe numele celor doi agresori va fi întocmit dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de lovire sau alte violente”, a declarat agent principal Alina Tonicã, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui. Reamintim cã în seara de 25 februarie, în jurul orei 20.45, profesorul Valeriu Arnãutu a fost lovit de doi tineri într-un magazin din zona Crolux. Acesta iesise cu câinele la plimbare iar pe drum a avut un schimb de replici cu cei doi, aflati pe trotuarul celãlalt. Tinerii au intrat primii în magazinul non-stop, iar la câteva secunde a ajuns si profesorul Valeriu Arnãutu. Schimbul de replici a continuat pânã când unul dintre acestia l-a lovit cu putere pe dascãl, trântindu-l la pãmânt. Profesorul le-a declarat politistilor cã în timp ce era cãzut a auzit un schelãlãit afarã si primul gând a fost cã agresorii i-au lovit câinele, pe care-l lãsase legat de un stâlp. Asa s-a si întâmplat. Acesta a luat animalul în brate plin de sânge, dar la câteva minute dupã ce a ajuns la domiciliu a murit. În cursul zilei de ieri, întristat, Valeriu Arnãutu si-a îngropat câinele”

Dacă în acest caz vinovaţii nu vor răspunde pentru toate infracţiunile comise inclusiv cea de cruzime faţă de animale, se pare că, nu ne mai rămâne nimic altceva decât să ne facem singuri dreptate.

Ruşine Guvernului Ponta! Ruşine USL! (ăla care a mai rămas), Ruşine România!

Ne-aţi minţit şi ne prostiţi până la capăt. Sperăm să fie aproape.

România Trezeşte-te şi dă cu gunoaiele astea umane la gunoi.

 

Be Sociable, Share!

Hit Counter provided by Skylight