Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

Singura soluţie

Contrar tuturor informaţiilor din ultima oră, singura soluţie de stopare a eutanasierii câinilor sănătoşi din adăposturile publice rămâne acţiunea în instanţă formulată de FPAM, prin preşedintele fondator Marius Marinescu.

Această acţiune are ca scop stoparea eutanasierii colective a câinilor de către autorităţile publice, a cruzimilor ce se petrec în mai toate localităţile din România (otrăviri, maltratări, împuşcări, etc) cu ajutorul reprezentanţilor DSVSA, implicit ANSVSA care nu au luat din 2001 şi până în prezent nicio măsură legală împotriva administraţiilor publice pentru nerezolvarea situaţiei câinilor dar şi a traumelor la care au fost supuşi aceştia de către edilii locali, în schimb au sancţionat iubitorii (deţinătorii) de animale “exemplar”.

În acest sens, FPAM a formulat plângere prealabilă, acum 30 de zile, adresată Guvernului României, plângere la care nu a primit niciun răspuns.  Nici nu avea ce răspuns să primească. După epuizarea celor 30 de zile FPAM a acţionat Guvernul României implicit ANSVSA în instanţă solicitând instanţei să oblige pârâţii să modifice sau să anuleze articole din Normele de aplicare a OUG155/2001. În acelaşi timp am solicitat instanţei să verifice legalitatea actelor şi operaţiunilor administrative premergătoare actului normativ atacat dar şi să oblige pârâţii să comunice populaţiei care au fost soluţiile aplicate din 2001 şi până în prezent de către reprezentanţii administraţiilor publice şi  care nu au dat rezultate în stoparea fenomenului. Ţinem să vă informăm că 80% din localităţile din România nu au înfiinţat legal, deşi legea obligă din 2001, un serviciu de gestionare a câinilor şi nu au avut sau au amenajate adăposturi corespunzătoare nici în acest moment. În schimb, câinii mor în adăposturile mizerabile din România iar reprezentanţii ANSVSA (ca şi autoritate în domeniul protecţiei animalelor, conform legii) DORM  în scaune. În aceste condiţii cruzimile faţă de animale se petrec la tot pasul în timp ce autorităţile, în scop electoral, aduc România în centrul atenţiei internaţionale. România a devenit astfel un imens ABATOR în aer liber.

Citeşte aici CEREREA DE CHEMARE ÎN INSTANŢĂ A GUVERNULUI ROMÂNIEI

Cine doreşte să arate ilegalităţile comise de autorităţile publice şi vrea să devină martor în acest proces este invitat să se înscrie în formularul din dreapta.

Be Sociable, Share!

Hit Counter provided by Skylight