Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

Corupţie şi abuzuri în administraţia publică Pucioasa

Parafrazându-l pe primarul localităţii Pucioasa “A fost ziua în care m-am întrebat, mai mult ca niciodată, ce caut eu în administraţie?!” obţinem răspunsul, ştiut dealtfel, că mulţi aleşi habar nu au ce înseamnă administraţia publică şi regulile conducerii acesteia. Ei cred că pot administra bunurile şi serviciile comunităţii după cum îi taie capul, încălcând cu neruşinere legile în vigoare, probabil, ştiindu-se protejaţi de vreun şef de poliţie, parchet sau instanţă de judecată. Cu ceva timp în urmă primarul Constantin Ana anunţa cu fast demararea în data de 20.02.2017 a strângerii câinilor de pe domeniul public urmare a aprobării primite din partea consilierilor locali. Sesizaţi de către cetăţeni şi organizaţii de protecţie a animalelor asupra acestui aspect, FPAM a demarat verificări privind legalitatea acestei HCL (vezi HCL21/31.01.2017), a încheierii “contractului de prestări de servicii” şi a desfăşurării activităţii. În urma verificărilor s-au constatat grave abateri de la legislaţia actuală în domeniu respectiv OUG155/2001 republicată dar şi de la OG34/2006 privind achiziţiile publice. În acest sens, FPAM a formulat o petiţie adresată Consiliului local şi primarului localităţii Pucioasa prin care le aducea la cunoştinţă midalitate prin care se poate desfăşura legal activitatea serviciului de gestionare a câinilor precum şi încălcarea dispoziţiilor acesteia  de către reprezentanţii UAT Pucioasa. (vezi petiţie). FPAM a contactat reprezentantul DSVSA Dâmboviţa căruia i-a explicat ce se intenţionează la Pucioasa şi a solicitat ca această instituţie să îşi facă datoria şi să solicite intrarea în legalitate, privind gestionarea câinilor, a UAT Pucioasa. Încălcând legea trasparenţei decizionale, legea specială în domeniu dar şi procedura de atribuire a activităţii de gestionare a câinilor primarul Constantin Ana dispune încheierea unui “contract de prestări de servicii” în valoare totală de 100.000 lei, până la sfărşitul anului, cu PFA Emilia Herescu nimeni alta decât “protejata” directorului DSVSA Prahova şi a instituţiilor abilitate în verificarea ilegalităţilor şi aplicarea legii respectiv poliţie şi parchet (A a nu se uita procesele penale în care a fost şi este implicată această persoană ahtiată după banul public uşor şi ilegal câştigat). Urmare a acestor informaţii pentru data de 20.02.2017 era anunţat un protest de amploare la primăria Pucioasa, protest de care şi reprezentanţii DSVSA Dâmboviţa aveau cunoştinţă, urmare a informării primite de la reprezentantul FPAM. Informat, prefectul contactează primarul din Pucioasa şi îi pune în vedere revizuirea HCL 21/31.01.2017 şi rezilierea contractului având în vedere faptul că este destul mitingul din Piaţa Victoriei şi nu are nevoie şi în judeţ de astfel de evenimente care i-ar putea periclita “scaunul”. Documentul (vezi document) “jeluitor” al primarului Constantin Ana demonstrează abuzul şi ilegalităţile comise de către consilieri şi primar la iniţiativa sa.

Legalitatea acestei activităţi este prevăzută de legea specială în domeniu primarul fiind atenţionat, dar nu sancţionat,  de către DSVSA Dâmboviţa.

Urmare a acestui eveniment FPAM a solicitat DSVSA Dâmboviţa, în baza art.1 alin.4 din OUG155/2001 republicată, sancţionarea tuturor UAT-urilor care nu au îndeplinit, prin încălcarea legii, prevederile art.1 alin.1  şi art.2 alin.1 din OUG155/2001 republicată (vezi document-solicitare)

Urmare a cestor ilegalităţi comise de către primarul Constantin Ana considerăm pertinentă întrebarea retorică “Ce caut eu în administraţia publică?!“.

Şi noi ne întrebăm acelaşi lucru, deşi nu ne mulţumesc întrebările. 

Deocamdată, la Pucioasa este linişte.

http://targovistenews.ro/live/dezamagit-primarul-de-la-pucioasa-a-fost-ziua-in-care-m-am-intrebat-mai-mult-ca-niciodata-ce-caut-eu-in-administratie/

Be Sociable, Share!

Hit Counter provided by Skylight