Numai uniţi putem distruge orice sistem ostil animalelor şi mediului!

Abuzurile reprezentanţilor DSVSA, un fapt de notorietate recunoscută

Sunt cunoscute abuzurile reprezentanţilor DSVSA judeţene, când vine vorba de deţinători de câini privaţi, persoane fizice sau juridice (ONG-uri). Când este vorba de ilegalităţi comise de către reprezentanţii serviciilor publice de gestionare a câinilor aceştia devin complici sau slugoi de cea mai joasă speţă, dorind să intre în graţiile primarilor, a liderilor de partid aflaţi la conducere etc.

Pentru a înţelege mai bine, vă vom prezenta câteva cazuri, dintr-o multitudine, care au intrat în atenţia noastră în ultima perioadă.

În anul 2016 reprezentanţii DSVSA Buzău se deplasează la domiciliul numitei M.G. din comuna Siriu care, conform proces verbal  seria  BZ, nr. 00635, din data de 18.12.2015, încheiat de agentul constatator dr. Panaet Bălteanu Ion din cadrul  DSVSA Buzău, constată că :”la data şi ora controlului s-a constatat că doamna Gheorghiţă Monica deţine la domiciliu un număr de 10 câini dintre care 5 sunt nemicrocipaţi şi nevaccinaţi antirabic precum şi un număr de 10 pisici nevaccinate antirabic”  şi aplică o amendă în sumă de 1000 lei, conform prevederilor art.26 lit.a din Legea 205/2004 republicată.

M.G. contactează reprezentanţii FPAM care, în urma studierii documentelor puse la dispoziţie, constată abuzul reprezentanţilor DSVSA Buzău dar şi necunoaşterea legilor de către aceştia şi acordă sprijin juridic în formularea plângerii împotriva procesului verbal de contravenţie.

În aprilie 2016, judecătoria Pătârlagele respinge acţiunea ca „fiind neîntemeiată”.

Fapt ce nu ne-a descurajat. Ştiind că dreptatea este de partea noastră am formulat apel împotriva hotărârii motivată exemplar.

Instanţa – Admite apelul

Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în sensul că admite plângerea şi anulează procesul verbal de contravenţie contestat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25.10.2016. Document: Hotarâre  1397/2016  25.10.2016.

Prin adresa nr.9508/21.03.2017 reprezentanţii DSVSA Buzău ne informează că în perioada 01.01.2015 – 22.02.2017, Serviciul Antifraudă şi Poliţia Animalelor a desfăşurat controale la 67 persoane fizice şi juridice de pe raza judeţului, fiind încheiate 67 de Note de control din care 13 numai la Adăposturile de câini fără stăpân. S-au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice şi 3 adăposturilor de câini fără stăpân.

Cum, pe raza judeţului Buzău funcţionează doar 2 adăposturi publice de câini fără stăpân, conform ANSVSA, nu înţelegem de unde celelalte 11 !!! fapt ce rezultă foarte clar şi din adresa nr.10535/04.04.2017 a DSVSA Buzău

Înţelegem astfel că reprezentanţii DSVSA Buzău confundă deţinerea de câini de către persoane fizice cu adăposturile publice de câini fără stăpân.

Deşi constatările depăşeau ca sancţiuni sume considerabile aceştia au aplicat o singură sancţiune şi, probabil, pe cea mai mică.

Puteţi constata şi singuri neregulile comise în adăposturile publice protejate de aceşti inspectori.

Trecem la Mehedinţi unde reprezentanţii DSVSA sunt lipsiţi de orice bun simţ în verificările pe care trebuie să le desfăşoare şi aplică sancţiuni „prin necunoaşterea legilor” şi cu rea crdinţă.

Astfel, în data de 18.05.2017 reprezenatanţii Antifraudă descind la domiciliul numitei I.G din com. Sviniţa şi, în lipsa proprietarei, din curtea vecinilor „vizionează” câinii aflaţi în proprietatea acesteia. Nici măcar nu au avut bunul simţ să informeze proprietarul câinilor despre acest control ce urmează a fi efectuat, aşa cum fac cu cei de la adăpostul public pe care ii informează cu o lună înainte pentru a se pune în legalitate.

Acest fapt nu este atât de grav în raport cu reaua intenţie şi necunoaşterea legilor.

Numita I.G., în vârstă de 62 de ani, a fost sancţionată, conform P.V. seria MH nr.007838 sau 007837, nu este sigur numărul nu pentru că nu este lizibil ci pentru că cele două numere sunt cuprinse în acelaşi document., cu suma de 1500 de lei, în baza „art.23,  li.b, pct.1 din Legea 205/2004 actualizată

Persoana sancţionată ne aduce la cunoştinţă acest fapt şi ne cere sprijinul.

Studiind documentele puse la dispoziţie, Notă de inspecţie şi Proces verbal de contravenţie, constatăm ilegalităţile comise de către reprezentanţii DSVSA Mehedinţi şi acordăm asistenţă juridică acesteia prin formularea plângerii împotriva procesului verbal.

Motivul sancţiunii este „neasigurarea de deţinătoru de animale a condiţiilor obligatorii conforme  normelor sanitare veterinare…(neinteligibil)..adăpostire, hrănirea, adăparea, posibilitatea de mişcare, îngrijire…(neinteligibil)…microcipare şi vaccinare

Am atacat acest proces verbal şi avem convingerea că o instanţă de judecată nepărtinitoare şi competentă ne va da câştig de cauză. (Vă vom ţine la curent cu hotărârea definitivă)

Nereguli constatate: Sancţiune aplicată pe un articol inexistent, încălcarea dispoziţiilor legale prevăzute de art.30 alin.3 din Legea 205/2004 republicată, efectuarea controlului dinafara proprietăţii prin comiterea unui „abuz de drept” la viaţa privată, menţionarea unor persoeane care nu au legătură cu deţinerea acestor câini şi nici cu proprietatea.

Nu trebuie să vă mai amintim că la Orşova se comit ilegalităţi privind gestionarea câinilor fără stăpân prin încheierea abuzivă a unor contracte cu „o firmă” fapt ce nu interesează direcţia Antifraudă din cadrul DSVSA Mehedinţi – http://www.news-mehedinti.ro/eveniment/marius-stoica-primarul-orsovei-astazi-am-inceput-o-campanie-de-ridicare-a-cainilor-maidanezi-de-pe-strazile-din-oras-o-suta-de-patrupede-vor-ajunge-in-adaposturi-special-amendajate , iar condiţiile din adăpostul public din Tr. Severin lasă de dorit.

Agentul constatator ar trebui să fie demis de către conducerea ANSVSA nu să fie rugat să îşi dea demisia, având în vedere faptul că deşi nu cunoaşte legile “le aplică” după ureche.

Nu mai trebuie amintite şi ilegalităţile reprezentanţilor DSVSA Brăila cu privire la adăposturile publice de câini Unirea şi Făurei. http://fpam.ro/2016/09/08/dumnezeu-ne-va-face-dreptate-penalii-de-la-ansvsa/ 

Rezultatul este unul expus de noi cu toată convingerea, reprezentanţii ANSVSA nu au fost şi nu sunt „autoritate în domeniul protecţiei animalelor”, ci sunt protectorii comiterii de abuzuri şi ilegalităţi a serviciilor publice de gestionare a câinilor sau a comercianţilor de animale.

Be Sociable, Share!

Hit Counter provided by Skylight