Brăila însângerată.

Brăila însângerată.

Lăsând la o parte gunoaiele care au asaltat municipiul, gropile care fac „victime” mijloacele de transport, pieţele infecte şi mizerabile de care nu se preocupă nimeni din administraţia publică locală ne vom referi la deciziea unilaterală a primarului vânător al municipiului Brăila cu privire la uciderea câinilor din adăpostul Unirea.

Brăila a fost cunoscută, până în acest moment, ca un municipiu în care toleranţa, empatia, nonviolenţa era recunoscută şi internaţional.

Puterea” naşte monştri este un dicton ce se potriveşte „mănuşă” în acest moment la Brăila. Nefăcând nimic pentru cetăţenii oraşului sau în avantajul acestor, plătitori de taxe şi impozite, primarul Dragomir a găsit „calea” prin care doreşte să mai câştige, el sau partidul, un mandat viitor, prin crimă.

Vreţi sânge, sânge veţi avea, şi-a spus el.

Şi a dispus cea mai odioasă măsură politică şi administrativă, respectiv uciderea câinilor din adăpostul public, câini fără nicio apărare. Nu ne miră decizia acestuia ne aşteptăm ca acesta să iniţieze un proiect de HCL privind organizarea vânătorii de câini prin municipiu el fiind cunoscut ca vânător de marcă. Frustări din copilărie, educaţie precară, orice este posibil.

Urmare a acestei decizii medicii veterinari din Brăila, la unison, au refuzat să-şi încalce  jurământul medical veterinar care are următorul text:

Jur să-mi exercit profesiunea cu competenţă şi responsabilitate, în mod DEMN, în spiritul normelor Codului de deontologie medical veterinară şi al respectării legilor ţării. Voi folosi toate cunoştinţele mele profesionale şi ştiinţifice pentru promovarea şi apărarea sănătăţii animalelor, protecţia sănătăţii omului şi a condiţiilor ecologice.

Jur să apăr, cu toate puterile mele, ONOAREA, prestigiul şi nobilele tradiţii ale profesiunii de medic veterinar

DEMNITATEA acestora este mai presus de demnitatea primarului sau a reprezentanţilor SUPAGL Brăila.

Dar, printre aceştia mai există şi lichele care, din suferinţa şi moartea animalelor, fac bani buni din fonduri publice, pentru că nimeni nu s-ar îndrepta către un cabinet condus de astfel de javre umane puse pe căpătuială şi crimă.

Urmare a refuzului medicilor veterinari de a-şi „călca” în piciare DEMNITATE şi PROFESIA, SUPAGL Brăila a iniţiat, ilegal, o procedură de achiziţie publică în vederea încheierii „contractului de prestări servicii pentru eutanasiere câini fără stăpân – cod CPV – 85200000-1”.

Graba strică treaba.

Grăbindu-se să răspundă „şefului absolut”, toată acţiunea s-a făcut în cadru „închis”, netransparent, ascuns, având „concurentul” şi făcând procedurile special pentru acesta.

Vezi Documentaţie – Caiet de Sarcini

Au omis, însă, să ceară „concurentului” dovada posibilităţii de a desfăşura activitatea pe teritoriul judeţului, respectiv municipiului Brăila şi, se pare, au încheiat un contract „nul din faşă”. Trebuie menţionat faptul că SUPAGL Brăila, ca ordonator terţiar de credite nu are dreptul de a achiziţiona un serviciu public decât în baza aprobării exprese, prin HCL, acestuia, alocarea, tot prin HCL, a sumelor contractului, aprobarea contractului cadru şi delegarea privind procedura de achiziţionare către SUPAGL Brăila.  Odonatorii tertiari de credite ai bugetului administratiei centrale de stat utilizeaza creditele bugetare ce le-au fost repartizate numai pentru nevoile unitatilor pe care le conduc, potrivit prevederilor din bugetele aprobate si in conditiile stabilite prin dispozitiile legale.

Grav este că, dacă au încheiat contract cu CMVI Emilia Herescu, aceasta, conform legii, nu are drept de funcţionare pe teritoriul municipiului Brăila fapt pentru care, dacă a efectuat uciderea câinilor fără drept, va răspunde disciplinar, în faţa Comisiei de litigii şi deontologie profesională pe de o parte, iar pe de altă parte penal pentru desfăşurarea unei activităţi fără autorizare, respectiv ucidere cu intenţie a animalelor.

Din informaţiile noastre, Emilia Herescu şi o altă lighioană, având calitatea de „medici veterinari”, au ucis, în data de 16.10.2017, un număr de 52 de câini şi în 20.10.2017 un număr de 40. Uciderile s-au făcut, se pare, prin injectare cu vetased direct în inimă, în ţarcuri pe jos, pentru a limita timpul de execuţie – 2 ore.

În data de 20.10.2017 în timpul vizitei la adăpostul Unirea, jegul uman care a eutanasiat câinii s-a ascuns permanent, aceasta fiind protejată, în timpul comiterii infracţiunilor, de către poliţia locală.

Astfel, instituţii ale statului, cu alte competenţe teritoriale, sunt folosite de aleşii locali în vederea protecţiei acţiunilor ilegale.

Bravo, măi tovarăşi.

DSCN3177

Având în vedere faptul că în locul în care se efectua uciderea câinilor de către cele două lepre umane se afla în agonie, ca urmare a muşcăturilor celorlaţi câini din boxă, un câine care prezenta o plagă la nivelul spatelui, dar acestea nici măcar nu s-au uitat la el.

DSCN3165

S-au încălcat astfel dispoziţiile art.46 alin.1 din Codul de deontologie profesională, cu care Hereasca şi cealaltă gloabă se şerg la cur, respectiv „Animalele suferinde au dreptul la un tratament corespunzător”.

Pot invoca faptul că nu este atribuţia lor contractuală însă nu pot invoca faptul că nu sunt medici veterinari şi că, conform art.39 CDMV, „(1)Orice situaţie care pune în pericol iminent viaţa animalului necesită prim ajutor. (2)Acordarea de prim ajutor nu poate fi refuzată. Cazul de prim ajutor beneficiază de prioritate.

Gloabele tot gloabe.

Cele două imbecile nu au de unde să cunoască prevederile Codului de deontologie medical veterinar, respectiv prevederile art.42 alin.1 din CDMV:

Medicul veterinar se va abţine să practice eutanasia, cu excepţia cazurilor când aceasta pune capăt suferinţelor unui pacient irecuperabil.

Au fost ucişi şi câinii adoptaţi la distanţă sau cei care erau propuşi pentru adopţie.

S-a interzis organizaţiilor şi persoanelor fizice sau juridice de a revendica sau adopta câini din adăpostul public Unirea.

S-a redus programul legal de la 10 – 18 la 12 – 15 cu intenţia de a nu se mai face revendicări sau adopţii, ca vizitatorii să nu poată fi prezenţi în adăpost pentru a vedea şi constata neregulile comise de reprezentanţii SUPAGL brăila.

Pentru a înţelege ilegalitatea cazului privind uciderea câinilor, nu eutanasierea lor, vă informăm că în conformitate cu prevederile art.7 alin.3 din OUG155/2001 republicată „Decizia de eutanasiere se emite după ce au fost parcurse toate etapele prevăzute de prezenta ordonanţă”, iar, aceste etape nu au fost respectate, în opinia noastră.

Am arătat de nenumărate ori că SUPAGL Brăila, se pare, ţine înregistrări duble, având în vedere faptul că în loc să microcipeze câinii şi să îi înregistreze în RECS îi „crotaliază” pe unii, alţii nu, astfel că se văd mari diferenţe între câinii decedaţi şi cantitatea de cadavre, în kilograme, predate către SC Cazacioc &Co SRL. Aceste metode sunt generatoare de „bani negrii” sau redirecţionări, sub diverse moduri, către propriul buzunar (vezi salarii foarte mari, prime, sporuri, îndemnizaţii, alte sume)

Având în vedere aceste ilegalităţi flagrante FPAM, va depune, în perioada următoare o cerere de chemare în judecată, secţia penală, a persoanelor care au efectuat manopera de ucidere a câinilor sănătoşi din adăpostul public Unirea, fără drept, şi se va adresa Colegiului Medicilor Veterinari cu o sesizare privind neregulile de desfăşurarea a activităţii pe teritoriul municipiului Brăila, mai grav teritoriul localităţii Unirea, pentru care aceasta nu are deschis puncte de lucru conform prevderilor legale.

P.S. Câinele cu plagă din imagine a fost ridicat de o organizaţie de protecţia animalelor şi dus la un cabinet veterinar. Din păcate, din cauza sângerării abundente şi a perioadei mari în care nu i s-a acordat nicio asistenţă veterinară, deşi există angajaţi plătiţi bine pentru asta, a decedat, spre satisfacţia primarului care nu va mai plăti uciderea acestuia. Dumnezeu să-i aibă în grijă şi pe câine şi pe cei care i-au pus gând rău.

Aşa să-i ajute Dumnezeu.

DSCN3167

AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA. SCUZE, NU A-I DUMNEAVOASTRĂ, DOMNULE PRIMAR.

 [wowslider id="58"]