Isteria „Ionuț” sau cum să inventezi o falsă problemă de siguranță națională

Isteria „Ionuț” sau cum să inventezi o falsă problemă de siguranță națională

Autor: Dr. Ioana Rosenberg

În septembrie 2013, un întreg scandal mediatic a fost eșafodat pe o minciună: maidanezii din România mănâncă copii. Din păcate, această minciună a rămas și va rămâne multă vreme de acum înainte în mentalul colectiv, atât de bine a fost pusă la punct propaganda cu ajutorul căreia aveau să fie delapidate zeci de milioane de euro din bani publici.

După mai bine de doi ani și jumătate de la moartea vestitului Ionuț Anghel, am aflat că băiețelul în vârstă de patru ani nu a fost „mâncat de câini în Parcul Tei”, ci pe un teren privat, iar câinii din cauza mușcăturilor cărora a murit nu ar fi maidanezi, ci câini de luptă.[i] Doi ani și jumătate în care românii au fost dezbinați, etichetați drept „iubitori” sau „neiubitori” de animale, sute de mii de câini au fost uciși în chinuri inimaginabile, iar primăriile, la nivel național, au cheltuit zeci de milioane de euro.

Între timp, adevărurile au ieșit la iveală: copilul nu a murit într-un parc, ci pe o proprietate privată, nu a fost mușcat de maidanezi, ci de câini de luptă, iar bunica și-a lăsat nepoții nesupravegheați mai bine de trei sferturi de oră[ii]. Însă isteria mediatică fusese deja declanșată și își produsese efectele, unii au cerut și au primit sânge, iar beneficiarii Afacerii „Maidanezul” și-au umplut conturile. Zeci de milioane de euro cheltuite pe o falsă problemă de siguranță națională, în timp ce România ocupă primul loc din Europa la mortalitate infantilă. Lucru pe care uită să îl spună promotorii afacerilor pe bani publici, care preferă să contractele de servicii cu statul în detrimentul investițiilor. De ce? Pentru că urma banilor cheltuiți pe hârtie se pierde mult mai ușor decât cea a achizițiilor supraevaluate… pentru că le e mult mai ușor să fure din servicii fictive decât din investiții.

Televiziunile și ziarele au dezinformat pentru a promova Afacerea Maidanezul

Iată ce titrau principalele posturi de televiziune și publicații referitor la tragicul eveniment:

Un copil de 4 ani a fost ucis de maidanezi in Capitala. Ponta: „E o problema extrem de serioasa” – Incident tragic in Parcul Tei din Capitala. Un copil de 4 ani si-a pierdut viata, iar fratele lui, de 6 ani, a fost ranit, dupa ce au fost atacati de cainii maidanezi din parc. – Știrile ProTV, 2 sept. 2013

Copil ucis de maidanezi. Primăria Capitalei nu are nicio reacție – digi24.ro, 4 sept. 2013

Un copil a fost ucis în Parcul Tei din Capitală – Antena 3, 3 sept. 2013

Parintii copilului ucis de un maidanez, innebuniti de durere – observatortv.ro, 2 sept 2013

Copil ucis de maidanezi! – 2 sept 2013

și lista ar putea continua…[iii]

În fața unui eveniment atât de șocant – era vorba totuși de un copil lipsit de apărare, de doar 4 ani, despre care toate ziarele și toate posturile de știri spuneau că a fost ucis într-un parc din Capitală. Atât Premierul, cât și Primarul general trebuiau să dea un răspuns. Și să nu uităm că premierul Ponta, dar și primarul Oprescu de la acea vreme câștigaseră capital electoral consistent la alegerile locale și parlamentare promițând metoda umană a rezolvării problemei câinilor comunitari prin sterilizări, și nu prin ucidere în masă, așa cum făcuse Băsescu în timpul mandatului său de primar al Capitalei. Băsescu era președinte la vremea când a pornit isteria Ionuț, iar Ponta, premier cu aspirații la președinția României, voia să fie perceput ca liderul popular, care empatizează cu oamenii defavorizați și afectați de măsurile de austeritate impuse de guvernarea partidului din care făcea parte Băsescu. Un lider uman, empatic, atât cu oamenii, cât și cu protejații lor, câinii.

Așadar, deși în 2011 semna un acord cu reprezentanții Federației pentru Protecția Animalelor și a Mediului prin care își lua angajamentul să militeze împotriva legii eutanasierii, după incidentul cu Ionuț, liderul USL Victor Ponta afirmă răspicat: Între viața unui om și a unui câine, trebuie să apărăm viața omului!

PR-ul personal al lui Oprescu îi organiza conferințele de presă lui Răzvan Băncescu

Campania de instigare împotriva „inamicului public”, maidanezul, este condusă de însuși PR-ul privat al lui Sorin Oprescu, Nadina Nedelea, la trustul de presă unde fusese angajată înainte de a lucra pentru Primar: Antena 1. Amintim că după ce a părăsit Antenele, Nadina Nedelea a lucrat împreună cu Marie Jean Ion (implicată în scandalul jurnaliștilor răpiți în Irak) ca PR personal al lui Oprescu, iar în 2009, ele declarau că nu sunt angajate și nu au contract cu Primăria București și că sunt plătite de Sorin Oprescu personal pentru serviciile prestate. Ironia sorții face ca o parte din mita cu care a fost prins Oprescu în noaptea arestării îi era destinată însăși Nadinei Nedelea.

Cu toate că declară că sunt plătite din fondurile private ale edilului, conferințele de presă ale coordonatorului de proiect ASPA Răzvan Băncescu în perioada 2013-2015 sunt organizate chiar de firma de PR deținută de cele două foste jurnaliste, Intelligent Media Solutions.

Tatăl lui Ionuț Anghel a fost coleg cu directorii ASPA la RATB și a făcut afaceri cu Primarul Videanu

Să fie o coincidență faptul că, înainte de a fi numit coordonator de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu a fost administratorul clinicii private Academica, la care Sorin Oprescu este acționar? Să fie o coincidență că directorul interimar al ASPA era Bogdan Treeroiu, finul lui Sorin Oprescu? Sau că atât Treeroiu, cât și Băncescu, fuseseră colegi cu Valentin Anghel lșa RATB?[iv] Sau că Valentin Anghel făcuse afaceri cu Primăria Capitalei în epoca Videanu?[v]

Prea multe coincidențe

Și prea mulți bani la mijloc…

Sper ca cei care sunt într-adevăr preocupați de siguranța copiilor să realizeze diferența dintre o mușcătură de câine și lipsa aparaturii din spitale. Și să se întrebe de ce pentru măcelul câinilor s-au găsit bani, dar pentru modernizarea spitalelor, nu. Apoi să se întrebe câți copii mor din cauza mușcăturilor de câini și câți prematuri au o șansă la supraviețuire în țara noastră. Și abia apoi să aplaude primarii care plătesc unor firme câte 200 de euro pentru fiecare câine hingherit și omorât în chinuri.

[i] http://www.romaniatv.net/rasturnare-de-situatie-in-cazul-mortii-lui-ionut-ar-fi-fost-sfasiat-de-caini-de-lupta_281384.html

[ii] http://www.cancan.ro/actualitate/declaratie-soc-in-cazul-ionut-bunica-si-a-dat-seama-dupa-45-de-minute-ca-lipsesc-copiii-lumea-spunea-ca-bea-bere-si-fuma.html

[iii] Pentru un tablou mai amplu, recomandăm articolul „CAPTURA-FOTO & LINKS. Sarabanda INSTIGARII LA CRIMA, A DETURNARII BANILOR PUBLICI SI DISTRUGERII IMAGINII ROMANIEI orchestrata de “televiziunile” BOLSEVICE. Cangrena bolsevica care macina creierele amortite ale populatiei romaniei. Lista INCOMPLETA(din motive de scarba!!)”, publicat de badpolitics.ro în 13 iulie 2014.

[iv]http://portal.ro-trans.net/tatal-copilului-omorat-de-haita-de-caini-in-zona-parcului-tei-lucra-la-ratb/

[v] https://www.wowbiz.ro/incredibila-legatura-dintre-tatal-lui-ionut-si-proprietarul-terenului-pe-care-baietelul-a-fost-ucis-de-caini-detaliul-pe-care-barbatul-nu-l-a-declarat-niciodata-16168112