ASPA Ivets? Cine este?

ASPA Ivets? Cine este?

Episodul 1 – Mania disimularii: numele, denumirile, siglele si insemnele false

ASPA Ivets este o „asociatie de protectia animalelor” care se ocupa aproape in exclusivitate cu prinderea si uciderea cainilor in baza unor contracte, „protocoale de colaborare”, „asocieri” (imposibile dpdv legal) cu zeci de primarii din toata tara. Clientii afacerii ASPA IVETS sunt exclusiv autoritatile publice locale, iar banii incasati – bani publici.

Despre ilegalitatea acestor acte am mai vorbit.

3 hotarari de „aderare” ale unor consilii locale la ONG-ul-paravan pentru afaceri ilegale al cuplului Istrate au fost anulate in instanta de catre Federatia noastra, iar alte 4 sunt in curs de anulare. A fost anulat si contractul de capturare al Felina Vet cu Primaria Constanta (firma prin care sunt sustrasi banii incasati ilegal de la primarii prin ASPA IVETS), in valoare de jumatate de milion de euro, prin care Fagadau plateste nu mai putin de 700 de lei pentru capturarea unui singur caine (in conditiile in care peste 1,5 milioane de romani traiesc din pensii de pana la 700 de lei/luna!).

Mai multe informatii despre ilegalitatea acestor acte si motivele anularii lor in instanta puteti citi aici: http://obiectivbr.ro/content/afacere-cu-c%C3%A2ini-dovedit%C4%83-ilegal%C4%83 .

Merita adaugat ca din cauza instigarii la comiterea de infractiuni de catre cuplul Istrate, 6 primari au in prezent dosare penale, unul dintre ei pentru ucidere din culpa. Pentru ca in opinia noastra, ilegalitatile si abuzurile comise in gestionarea cainilor fara stapan de catre UAT Tunari au cauzat moatea tragica si prematura a regretatei jurnaliste Cristina Topescu. (Vezi comunicatul de presa aici https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=492380994751954&id=140438579946199) .

Sa revenim la nume si denumiri. Si sa incepem cu numele protagonistilor: Istrate Manuel Valentin si Istrate Florentina. Manuel a fost pana nu demult patron al SC Felina Vet SRL, beneficiara de contracte grase cu autoritatile locale, in special cu Primaria Constanta si Consiliul local Mangalia, dar si furnizor de servicii medicale veterinare pentru ASPA Ivets, „ONG”-ul la care au „aderat” ilegal zeci de primarii din tara si in care au virat „taxe de aderare” echivalente a 700-1.000 lei/caine prins si ucis.

Iar ASPA Ivets o are ca presedinta pe nimeni alta decat Florentina Istrate! Cu alte cuvinte, ONG-ul incaseaza de la primarii, iar banii ies din ONG prin SRL-ul sotului.

Numai ca…. Istrate Manuel si Istrate Florentina nu sunt sot si sotie! Sunt rude? Nu! Este o coincidenta de nume? Nu! Florentina si-a schimbat numele de familie din Tancu in Istrate pentru a lasa de inteles ca partenerul de afaceri si de viata ii este sot. Si pentru a crea falsa impresie, bineinteles, ca in cazul in care autoritatile le vor descoperi fraudele, cei doi vor raspunde in solidar.

Denumirea „ONG”-ului ASPA IVETS este si ea „de imprumut”, de la institutia unde, in perioada ei de „glorie” din vremea fostului director Treeroiu, intre 2014 si 2017, cei doi au ucis nici mai mult nici mai putin de 3.242 de caini sanatosi si au intermediat exportul a sute de caini pentru terte persoane de la care au incasat ulterior sume de bani pentru „servicii veterinare”. Cand si-a schimbat politica, de la ucidere pe banda rulanta la promovarea adoptiilor si a sterilizarilor si dupa demiterea fostului director Treeroiu (care a fost gasit cu mai multe nereguli de Curtea de Conturi), institutia din subordinea Primariei Capitalei a renuntat si la serviciile cuplului Istrate. Numai ca acestia au ramas cu denumirea de „imprumut”, pe care o etaleaza acum cu mandrie in toate localitatile unde prind si ucid caini ilegal. Ceea ce a si determinat ASPA Bucuresti sa emita un comunicat de presa prin care sa aduca in atentia opiniei publice ca nu are nici un fel de legatura cu „ONG”-ul celor doi. (Vezi comunicatul aici http://aspa.ro/wp-content/uploads/2019/10/Preciz%C4%83ri-referitoare-la-confuzia-creat%C4%83-%C3%AEntre-ASPA-%C8%99i-ASPA-IVETS.pdf)

Cum denumirea ASPA nu era de ajuns pentru a induce in eroare oamenii si primarii care le platesc ilegal serviciile, cuplul Istrate a „imprumutat” si denumirea unui grup de activisti pentru drepturile animalelor, MDPA, cu sigla cu tot, pe care a si inregistrat-o la OSIM. Iar iubitorilor sau proprietarilor de animale care le adresau intrebarea legitima ce cauta la ei in localitate sa fugareasca si sa impuste caini pe strazi, acestia le spuneau ca sunt ONG de protectia animalelor si duc cainii in adapostul Kola Kariola. Insa uitau sa precizeze ca sunt „ONG” de hingheri, iar adapostul care fusese in urma cu ani buni al asociatiei Kola Kariola se transformase sub administrarea lor intr-un lagar al mortii pe bani publici! (Vezi comunicatul MDPA si Kola Kariola aici: https://m.facebook.com/727284917351416/photos/a.727471580666083/1903726666373896/?type=3) .

Daca nu au reusit sa-i pacaleasca pe oameni ca sunt asociatie de protectie a animalelor, hingherii au recurs la intimidare. Si au inceput sa foloseasca ilegal girofaruri si insemne precum „Ambulanta” si 112. In urma demersurilor noastre, IGPR ne-a trasmis urmatorul raspuns:

„Mijloacele de avertizare sonora si luminoasa au fost montate pe autovehiculele ASPA IVETS cu incalcarea normelor legale in vigoare. În acest sens, Politia Romana a notificat membrii fondatori ai asociatiei ASPA Ievts cu mentiunea ca, in caz de neconformare si identificare a autovehiculelor respective pe raza judetelor, vor fi aplicate masurile legale ce se impun.”

Asadar, de la numele de familie al presedintei „asociatiei” si pana la semnele si inscriptiile de pe masini si stampilele pe care le pun pe ofertele pe care le trimit primariilor, totul este de „imprumut”. Totul pentru a parea in ochii oamenilor si ai autoritatilor orice altceva decat sunt ei in realitate.

Vom vedea in episoadele urmatoare de ce.