PRIMA LEGE PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR DIN ROMANIA

La initiativa senatorului Marius Marinescu, in 2004 a fost ratificata Conventia europeana pentru protectia animalelor de companie.

Legea 205 din 2004, cunoscuta si sub denumirea de „Legea Marinescu”, este prima care prevede sanctiuni cu inchisoarea pentru maltratarea si uciderea animalelor.

marius marinescu
dog-4352101_640

LUPTA CU MAFIA HINGHERILOR

In Romania, cel mai mult au de suferit cainii din „adaposturile” de stat sau administrate de entitati private care fac afaceri cu autoritatile locale. Cei care au obligatia legala sa protejeze animalele le maltrateaza si le ucid pentru profit.

FPAM a dedicat multi ani de munca luptei impotriva ilegalitatilor si abuzurilor comise de mafia institutionala a hingherilor. Iar rezultatele sunt pe masura: numeroase contracte incheiate prin incalcarea legii au fost desfiintate de catre instantele de judecata.

LUPTA CU MAFIA VANATORILOR

In dorinta de a-si spori castigurile cu orice pret, Mafia vanatorilor, cu ramificatii la cel mai inalt nivel, nu se sfieste sa propuna modificari legislative abuzive si anticonstitutionale.

In 2020, au fost propuse falconeria – vanatoarea cu ajutorul pasarilor de prada si reducerea stagiului pentru dobandirea permisului de vanatoare de la 1 an la 6 luni. In urma notificarii Presedintelui de catre Federatia noastra, propunerea a fost trimisa la Curtea Constitutionala, care a respins-o.

forest-4674703_640

DREPTATE PENTRU GULERATUL

La initiativa FPAM, reprezentata de avocatul Artin Sarchizian, Curtea de Apel Constata a anulat ordinul ilegal de „recoltare” a ursuletului Guleratul. De asemenea, am formulat plangeri penale impotriva celor care au emis acest ordin abuziv.