SALVAREA PARCULUI BORDEI
Parcul Bordei a fost amenajat in Bucuresti in 1936, pe malul lacului Floreasca, imediat in aval de ecluza de legatura cu Lacul Herastrau. Il desparte un pod rutier de Parcul Herastrau si se intinde pe o suprafata de 3,3 hectare.
In 1980 a fost interzis accesul publicului in parc, fiind declarat zona de protectie de grad zero, deoarece se afla in apropiere de resedinta lui Nicolae Ceausescu.
In septembrie 2003, parcul a devenit proprietatea omului de afaceri Costica Constanda, care a obtinut terenul din Parcul Bordei la schimb pentru alte terenuri pe care le cumparase de la fostii proprietari.
In iunie 2007, senatorul Marius Marinescu a inaintat Biroului Permanent al Senatului propunerea legislativa privind declararea de utilitate publica a terenurilor-proprietate a lui Costica Constanda, situate in Bucuresti, zona „Parcul Bordei”. Un an mai tarziu, propunerea legislativa a fost adoptata si de Camera Deputatilor, apoi promulgata de presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial, devenind Legea nr.170/2008 privind declararea de utilitate publica a terenurilor situate in Bucuresti, zona „Parcul Bordei”.
In martie 2008, consilierii generali ai Primariei Capitalei au aprobat proiectul de hotarare care prevede trecerea terenului in suprafata de 2,8 hectare din domeniul privat in cel public si intrarea sa in administrarea Directiei Lacuri, Parcuri si Agrement.